• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem moet Olayinka twee wedstrijden missen, Walsh moet niet brommen

  Olayinka ging over de rooie tegen Charleroi.

  De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft Peter Olayinka een schorsing van 5 speeldagen opgelegd, waarvan 3 met uitstel. De speler van Zulte Waregem moet ook een boete van 2.000 euro betalen. Sandy Walsh krijgt dan weer geen schorsing na zijn strafschopovertreding.

  Olayinka ging tijdens de thuiswedstrijd tegen Charleroi (0-4) over de rooie nadat hij geen penalty had gekregen. Hij haalde Marco Ilaimaharitra neer met een drieste tackle en kreeg daarvoor meteen rood van scheidsrechter Boucaut.

  De Nigeriaanse aanvaller kreeg van de Geschillencommissie Betaald Voetbal vier speeldagen effectieve schorsing voorgesteld plus een boete van 1.600 euro.

  Zulte Waregem ging niet akkoord met die straf en ging in beroep tegen de uitspraak. De schorsing van Olayinka is nu met 1 speeldag verlengd tot 5, waarvan 3 met uitstel. Hij mist dus zeker de wedstrijden tegen KV Mechelen en Standard. Olayinka moet ook een boete van 2.000 euro betalen.

  Ook tegen de schorsing van 1 speeldag voor Sandy Walsh, die een strafschopfout beging, ging Zulte Waregem in beroep. De Geschillencommissie Hoger Beroep oordeelt dat de uitsluiting voldoende was.