• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Den Spiegel en Samaey kiezen hun All-Star Team: "Antetokounmpo is opvolger van James"

  Het All-Star Game wordt gespeeld op 18 februari.

  Nog tot 15 januari kan u stemmen voor het vernieuwde NBA All-Star Game, de hoogmis van verzamelde NBA-sterren. We vroegen Thomas Van Den Spiegel en Rik Samaey om hun All-Star Team samen te stellen: een aanvoerder, vier basisspelers en een coach.

  Van Den Spiegel: "Victor Oladipo is de verrassing van dit seizoen"

  Kapitein / Point Guard : "Stephen Curry is nog steeds de regerend kampioen. Ook al verdient Harden (en misschien ook Antetokounmpo) het op basis van dit seizoen misschien meer om aanvoerder te zijn. Maar de internationale uitstraling van Curry en de manier waarop hij het spelletje een andere dimensie heeft gegeven met zijn 3pt-shooting, maakt dat je in dit nieuwe format niet rond Curry kan."

  Shooting Guard: Victor Oladipo is de verrassing van dit seizoen. Oladipo was onderdeel van de ruil die Paul George naar Oklahoma bracht. Oladipo ontgoochelde de voorbije seizoenen bij OKC, maar draagt nu al het hele seizoen de Indiana Pacers. Hij staat gedeeld 9de in de topschutterslijst en de Pacers staan onverwacht op een Play-offplaats in het oosten.

  Small Forward: "DeMar DeRozan van de Raptors wordt mijn small forward. Toronto staat opnieuw tweede in het oosten en dat is toch opnieuw de verdienste van DeRozan. Ondanks zijn gebrek aan een driepuntshot en een terugval van zijn maatje Kyle Lowry is hun record beter dan dat van onder meer de Cleveland Cavaliers."

  Power Forward: "Giannis Antetokounmpo (foto) van de Bucks kan je ook niet passeren. De Griek is een toekomstige MVP, de natuurlijke opvolger van Lebron James. Hij is iemand die waarschijnlijk de komende 15 jaar de NBA kan domineren. Hij is op zijn 23ste al de tweede beste schutter in de NBA, na James Harden.  Eigenlijk kan hij werkelijk alles."

  Center: "Op en naast het terrein is Joel Embiid een verrijking voor de NBA. Hij is een fantastische, jonge center van Philadelphia, waar de fans verzot op zijn. Terecht trouwens. Niet altijd fysiek even paraat, maar dat wordt goed gemanaged door zijn team. Komt weg met allerlei fratsen op sociale media omdat hij ook op het terrein altijd goed presteert."

  Coach: "Steve Kerr overstijgt het basketbal. Hij is een goede speler, commentator en sportief manager geweest en bewijst ook als coach te weten hoe hij zijn team moet managen. Kerr weet zich ook goed te omringen. Bijvoorbeeld met Ron Adams, meer dan 30 jaar geleden nog coach was bij Oostende,  als defensieve specialist."

  Samaey: "Davis moet dringend naar een titelkandidaat"

  Kapitein / Small Forward : "Ik kies weinig verrassend voor Lebron James. Hij is gewoon al tien jaar de beste speler in de NBA. Meer moet je eigenlijk niet zeggen. Sommige mensen beweren wel dat er wat sleet op Lebron komt, maar volgens mij is hij een topjaar aan het spelen. Misschien zelfs zijn beste."

  Point Guard: "Als spelverdeler kies ik voor Kyrie Irving. Hij ging van Cleveland naar Bosten en verloor in de eerste wedstrijd Gordon Hayward aan zijn zijde. Dat heeft Irving onmiddellijk opgevangen door zelf helemaal op het voorplan te treden en zijn team op sleeptouw te nemen. Dat is misschien geen grote verrassing, maar evident is het zeker ook niet."

  Shooting Guard: "Voor de positie van shooting guard kies ik zonder twijfel voor James Harden van Houston. Je kan ook voor Curry gaan, maar die heeft minder dan 75 procent van de matchen gespeeld. Offensief zijn er weinig spelers die in de buurt van Harden komen: zowel als het gaat over scoren als over assists."

  Power Forward: "Ook ik kies voor Giannis Antetokounmpo. Hij speelde tot nu fenomenaal. Hij scoort, verdedigt en plukt rebounds als de beste. James opvolgen? Dat is niet simpel, maar het is zeker iemand met nog een ongelooflijke marge om te verbeteren. En hij kan nu al 30 punten per match aan." 

  Center: Anthony Davis (foto) heeft bij New Orleans bewezen wat hij kan, maar moet volgens mij heel dringend naar een echte titelkandidaat. Op zijn positie is hij de beste. Een vent van meer dan 2,10 meter, met de capaciteiten van een shooting guard. Hij is in staat om inside alles voor elkaar te krijgen en rebounds te plukken.

  Coach: "Ik kies voor Brad Stevens als coach omdat hij na vijf minuten in het seizoen al een belangrijke pion verloor (Hayward), maar toch een fantastisch reeks neerzette bij Bosten. Ik blijf er bij dat Boston geen supergetalenteerd team is, maar Stevens past perfect jonge spelers in."

  All-Star Game niet langer duel tussen Eastern en Western Conference

  Dit jaar wordt het All-Star Game voor het eerst geen duel tussen spelers uit de Eastern en Western conference. De NBA zocht al een tijdje een nieuw concept om opnieuw spankracht in het spektakel te brengen. Het westen won vijf van de laatste zes All-Star Games en zelfs zes van de laatste acht.

  De fans, spelers en media kiezen zoals altijd de 10 basisspelers.De 2 spelers met de meeste stemmen worden vanaf dit jaar automatisch de kapiteins. Zij mogen elk hun basisteam samenstellen uit de andere 8 spelers. Vergelijk het met de manier waarop ploegjes vaak worden samengesteld op de speelplaats van scholen. De kapiteins moeten geen rekening houden met de Conferences.

  Bij het kiezen van de 14 reservespelers en de All-Star coaches is niets veranderd. De NBA-coaches kiezen de reservespelers. De twee trainers met de beste resultaten in elke Conference twee weken voor het All-Star Game, worden aangeduid als All-Star coaches.