• home
 • video
 • pas verschenen

  FC Utrecht bevordert assistent en clubicoon De Jong tot hoofdcoach

  Jean-Paul de Jong is de nieuwe trainer van FC Utrecht.

  Jean-Paul de Jong (47) is de nieuwe hoofdcoach van FC Utrecht. Hij was al assistent van de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag en krijgt nu promotie.

  De Jong was van 1993 tot 2007 speler van het eerste elftal van FC Utrecht. Hij speelde 435 wedstrijden voor de club uit zijn geboortestad en tekende nu een contract tot de zomer van 2019 bij de nummer 6 uit de Eredivisie.

  "Ik ben trots dat ik als hoofdtrainer ben aangesteld", zegt De Jong op de website van Utrecht. "Het vertrouwen dat de club in mij heeft, waardeer ik zeer. Ik zie het als een mooie uitdaging om de koers die we onder leiding van Erik ten Hag hebben ingezet, voort te zetten met de staf en de spelers."

  Opvallende statistiek: