• home
 • video
 • pas verschenen

  Agbo krijgt 1 speeldag schorsing voor middenvinger naar Kortrijk-aanhang

  Agbo moest door enkele spelers gekalmeerd worden.

  Standard-speler Uche Agbo heeft van het bondsparket 1 speeldag schorsing gekregen voor zijn gedrag tijdens de wedstrijd tegen Kortrijk. Agbo stak meermaals zijn middenvinger op richting het publiek, nadat hij een rode kaart had gekregen.

  Tijdens de wedstrijd op het veld van KV Kortrijk kreeg Standard-speler Uche Agbo op slag van rust zijn tweede gele kaart na een wilde tackle op Stojanovic. De Nigeriaan was het niet eens met de beslissing van scheidsrechter Verboomen en weigerde eerst van het veld te stappen.

  Toen hij dat uiteindelijk toch deed, ging Agbo nog in de clinch met de aanhang van de thuisploeg. De verdediger stak enkele keren zijn middenvinger op in de richting van het publiek. Daarvoor krijgt Agbo nu 1 speeldag schorsing en een boete van 400 euro van het bondsparket. Standard kan wel nog in beroep gaan tegen de beslissing.

  Kortrijk krijgt een boete van 1.000 euro

  Ook beide ploegen krijgen een boete van het bondsparket voor het gedrag van hun supporters. De thuisploeg moet een boete van 1.000 euro betalen voor het gooien van voorwerpen en het provoceren van Agbo door zijn supporters. Standard krijgt dan weer een boete van 500 euro voor het werpen van bengaals vuur op het terrein.