• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Aert valt zwaar in Baal: "Dom einde van spectaculaire koers"

  Wout van Aert bleef in het slot haperen over de balkjes.

  0 / 0

  Wout van Aert bleef in het slot haperen over de balkjes.

  Voor Wout van Aert is 2018 niet begonnen zoals gehoopt. De wereldkampioen viel in het slot van de veldrit in Baal over de balkjes, maar de schade valt mee. "Geen zorgen. Mijn schouder is in orde", zette hij na de race op Twitter.

  Mathieu van der Poel nam geen risico's meer in de slotronde van GP Sven Nys in Baal, Wout van Aert deed wel nog moeite om de schade te beperken. Maar dat moest hij bij de balkjes bekopen met een pijnlijke val.

  "Ik had last van de koude en ik miste de tweede balk", vertelt hij. "Ik kwam terecht op mijn schouder en die klikte er even uit. Ik heb dat op training ook al gehad."

  "Ik denk niet dat er meer aan de hand is, ik zal morgen gewoon wat stroef zijn. Het is een dom einde van een spectaculaire koers."

  Op Twitter stelde hij daarna nog eens al zijn supporters gerust. "Gelukkig is mijn schouder helemaal in orde. Geen zorgen. Bedankt voor de bezorgdheid."

  Van Aert: "Er is niets veranderd, Mathieu is opnieuw de sterkste"

  Voor de vijftiende keer dit seizoen moest de wereldkampioen vrede nemen met de tweede plaats. "Ik begin wel goed aan de wedstrijd, maar als Mathieu doortrekt, moet ik net als iedereen passen."

  "Het is geen verrassing meer. Mathieu is opnieuw de sterkste, er is niets veranderd in het nieuwe jaar. Ik rij wel regelmatiger in de tweede helft van het seizoen. Ik vertrek morgen op stage en probeer nog enkele procentjes beter te worden."

  Bekijk hier de zware val van Van Aert: