Ga naar de inhoud

meest recent

Wauters is even buiten strijd na ingreep aan haar knie

 za 30 december 2017 21:44
Ann Wauters zet 2018 in met een blessure.
Basketbalspeelster Ann Wauters ligt even in de lappenmand na een operatie aan haar knie. De 37-jarige Wauters is zo'n 6 weken out en dreigt twee EK-kwalificatiewedstrijden met de Belgian Cats te missen.

Ann Wauters, die bij de Turkse club Yakin Dogu speelt, vertoefde met de kerstperiode in België en liet in Gent haar knie onderzoeken. "Ann speelde al een tijdje met een "ambetant gevoel"", legt bondscoach Philip Mestdagh aan Sporza uit.

Wauters ging meteen onder het mes. Ze werd geopereerd aan een klein scheurtje in haar laterale meniscus en er werden ook enkele schilfers opgekuist.

"Ann mocht meteen naar huis en voelt zich goed. Ze zal normaal zo'n 6 weken buiten strijd zijn, de gebruikelijke herstelperiode voor zo'n blessure."

"Ze zal dus normaal de EK-kwalificatiewedstrijden in Tsjechië (10 februari) en tegen Zwitserland (14 februari) missen, maar deze blessure kon op een slechter moment vallen."

"Niet de manier waarop ik het jaar wou afsluiten, maar mijn revalidatie is al begonnen"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.