• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Amerikaan wint Franse dunkcontest met ode aan legendarische dunk

  Dat de Amerikaan DJ Stephens de dunkcontest op het Franse All Star Game zou winnen, werd vooraf algemeen aangenomen. De manier waarop had niemand zien aankomen.

  2000: exit Frédéric Weis

  Eerst even een flashback naar het jaar 2000: op de Olympische Spelen in Sydney treft Frankrijk topfavoriet USA in de groepsfase. In de tweede helft slaat de Amerikaanse springveer Vince Carter de wereld met verstomming door over de 2,18m (!) grote Frédéric Weis te springen en de bal snoeihard te dunken.

  Weis, nochtans geen onaardige basketballer, stond vanaf dan gebrandmerkt als "de man van die dunk van Vince Carter". De Fransman kende een carrière met pieken en dalen en had het ook naast het veld erg moeilijk. Hij sukkelde met depressieve gevoelens, ondernam zelfs een zelfmoordpoging, maar knokte zich terug in het leven.

  2017: enter Frédéric Weis

  "Mag ik tijdens de dunkcontest over jou dunken?", moet zo ongeveer de vraag van DJ Stephens aan Frédéric Weis geweest zijn, dik 17 jaar na die monsterdunk op de Olympische Spelen. "Natuurlijk", luidde het antwoord van Weis, die de humor van de situatie inzag.

  En zo geschiedde gisteravond tijdens het Franse All Star Game. DJ Stephens, die bij de NBA-draft van 2013 de hoogste verticale sprongkracht ooit gemeten door de NBA liet noteren, had voor de gelegenheid een truitje van Frédéric Weis aangetrokken. En Weis kreeg nog snel een truitje van... Vince Carter om zijn nek. Het vervolg ziet u hieronder.

  Ook voor deze dunk haalde Stephens de mosterd bij Vince Carter: