• home
 • video
 • pas verschenen

  Julie Allemand verwelkomt Julie Vanloo bij Lyon

  Julie Vanloo won dit jaar brons met de Belgian Cats op het EK.

  Julie Vanloo verlaat na een half seizoen haar Turkse club Istanbul Universitesi. De spelverdeelster van de Belgian Cats gaat aan de slag in de Franse competitie bij Lyon, waar ze onder meer collega-international Julie Allemand tegenkomt.

  Julie Vanloo trok na een geslaagd EK met de Belgian Cats naar Istanbul. De spelverdeelster was er gemiddeld goed voor 9,8 punten, 2,7 rebounds en 5 assists per wedstrijd. In de competitie liep het wel stroef voor de club, met slechts 1 zege in 11 wedstrijden.

  Na een half seizoen in Turkije houdt Vanloo het nu voor bekeken in Istanbul. Bij Lyon, de club die eigendom is van NBA-ster Tony Parker, moet onze landgenote de blessure van Ingrid Tanqueray opvangen. Die is out voor de rest van het seizoen met een kruisbandletsel.

  Vanloo was eerder al twee seizoenen actief in Frankrijk, bij Mondeville. Lyon, momenteel de nummer 5 in de Franse competitie, is ook de ploeg van Julie Allemand.