• home
 • video
 • pas verschenen

  Djokovic laat nu ook verstek gaan voor toernooi van Doha

  Novak Djokovic kwam sinds Wimbledon niet meer in actie.

  Novak Djokovic neemt maandag niet deel aan het ATP-toernooi van Doha. De Serviër sukkelt nog altijd met een blessure aan zijn rechterelleboog, die hem al bijna zes maanden van de baan houdt.

  Novak Djokovic zou normaal gisteren zijn langverwachte rentree maken op een exhibitietoernooi in Abu Dhabi, maar ook daar liet de voormalige nummer 1 van de wereld al verstek gaan. Zijn elleboogblessure, die hem al aan de kant houdt sinds Wimbledon, noopt hem nu ook om af te zeggen voor het toernooi in Doha, waar hij de voorbije twee seizoenen won.

  "Ik heb mijn medisch team geraadpleegd en we hebben beslist om door te gaan met de behandeling van mijn elleboog", aldus Djokovic. "Alleen wanneer ik 100 procent klaar ben om te spelen, kan ik mijn rentree maken. Ik hoop dat dat binnenkort het geval is. Ik wil iedereen bedanken voor het geduld en begrip."

  Het toernooi in Doha is traditioneel een van de voorbereidingstoernooien voor de Australian Open. Het eerste grandslamtoernooi van het jaar gaat dit jaar van start op 15 januari. Het is nog maar de vraag of Djokovic tegen dan fit geraakt.