• home
 • video
 • pas verschenen

  Teuns: "Vroeger praatte ik enkel met de Belgische pers, nu komen ze van overal"

  Dylan Teuns

  In deze laatste week van 2017 blikken we elke dag terug met een sporter die dit jaar uit de anonimiteit is getreden. Vandaag: wielrenner Dylan Teuns.

  "2017 was een geslaagd seizoen voor mij", komt Dylan Teuns op de valreep nog met het understatement van het jaar. Teuns won in één maand tijd de Ronde van Wallonië, de Ronde van Polen en de Arctic Race in Noorwegen. En passant graaide hij nog 5 ritzeges mee.

  "Ik was eigenlijk al zeer tevreden met mijn 3e plaats in de Waalse Pijl, maar je wil niet dat het bij één uitschieter blijft. Uiteindelijk heb ik nog redelijk lang op de bevestiging moeten wachten. Maar zodra ik in de Ronde van Wallonië mijn eerste profzege behaalde, ging het vanzelf."

  Teuns klom zo in een mum van tijd op van helper tot kopman bij BMC. "Omdat ik de voorbije jaren vaak in dienst reed van de kopmannen, lag ik goed in de groep. Daarom stonden ze ook meteen paraat om voor mij te werken."

  "Hopelijk kan ik het Valverde lastig maken"

  Dit jaar kon Teuns nog een beetje op het verrassingseffect spelen, volgend jaar zijn de verwachtingen een stuk hoger. "Ik merk dat iedereen nu meer van mij verwacht. Vroeger was ook enkel de Belgische pers in mij geïnteresseerd, nu word ik door journalisten van overal geïnterviewd."

  De ambities zijn dan wel bijgesteld, de doelen voor Teuns blijven wel hetzelfde. "Mijn eerste doel zijn de Ardense klassiekers, van de Brabantse Pijl tot Luik-Bastenaken-Luik. Die laatste zou ik natuurlijk het liefste winnen. Dat zou een droom zijn."

  Teuns wordt wel eens de Vlaamse Valverde genoemd, onder meer door Rik Verbrugghe. Die Valverde zal in zijn favoriete koersen de grootste concurrent van Teuns worden. "De weg is nog heel lang om zoals Valverde te worden. Ik heb nu wel al de ervaring van podium te kunnen rijden. Het zal van de vorm afhangen. Hopelijk kan ik het Valverde dan lastig maken."

  Later op het jaar kijkt Teuns al uit naar het WK, want in Innsbruck krijgt hij een parcours op zijn maat. "Dat WK zit al in mijn hoofd", geeft Teuns toe, maar welke grote ronde hij zal rijden is nog niet duidelijk. "Voor het werk in de grote rondes kom ik nog tekort. Ik moet nog werken op het hooggebergte en mijn tijdritten zullen altijd een zwak punt blijven. Maar een rit in een grote ronde is ook al mooi."