• home
 • video
 • pas verschenen

  Pech voor Van der Haar: ontwrichte schouder en verhoogde Pfeiffer-waarden

  2017 eindigt in mineur voor Lars van der Haar.

  Voor Lars van der Haar is de Azencross in Loenhout op een ontgoocheling uitgedraaid. De Nederlander ontwrichtte donderdag bij een val zijn rechterschouder en kwam pas als 17e over de finish. Bovendien kampt hij opnieuw met verhoogde Pfeiffer-waarden.

  De Azencross in Loenhout werd er dus één om snel te vergeten voor Van der Haar. De Nederlander maakte veel fouten en bij een valpartij ging z'n rechterschouder uit de kom. "Het deed echt wel heel veel pijn. De laatste keer was tijdens de Ronde van België in mei", zegt Van der Haar aan wielerflits.nl.

  "Ik kreeg hem er dit keer nauwelijks weer in. Er is door een arts naar gekeken, die heeft me gezegd dat de schouder weer in de kom zat." Van der Haar zoekt vandaag een fysiotherapeut op en normaal gezien start hij zaterdag opnieuw in de Superprestige-manche in Diegem.

  Toch was zijn ontwrichtte schouder niet de enige verklaring voor de teleurstellende prestatie van Van der Haar in Loenhout. De Nederlander kampt ook met verhoogde waarden van het Epstein-Barr-virus (wat de ziekte van Pfeiffer veroorzaakt).

  "Ik was weer niet top. Daardoor maak ik ook die fouten. Na de cross in Namen (op 17 december) hadden we wat gevonden voor mijn mindere optredens van de laatste tijd. Uit onderzoek bleek dat de waarden van het Epstein-Barr-virus in mijn bloed erg hoog waren. De dokter vertelde dat ik als kind al eens de Ziekte van Pfeiffer heb gehad."

  "Ik ben onlangs blijkbaar in contact geweest met iemand die het nu heeft, waardoor de weerstand weer opspeelt en ik daardoor iets minder kan zijn. We dachten dat het verdwenen was en in Zolder leek dat ook het geval te zijn. Maar toch niet dus.”