• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany haalt MBA aan Manchester Business School

  Vincent Kompany studeerde af aan de Manchester Business School.

  Tussen al het blessureleed door is er ook positief nieuws over Vincent Kompany. De Rode Duivel heeft zijn MBA-opleiding aan de Manchester Business School succesvol afgerond.

  Vincent Kompany behaalde onderscheiding met een thesis over hoe Premier League-clubs kunnen profiteren van het thuisvoordeel. "Onderwijs is altijd heel belangrijk geweest voor mij, dat heeft mijn moeder me van jongs af geleerd. Een MBA behalen voelt aan als een eerbetoon aan haar", vertelt Kompany.

  "Ik vond het belangrijk om te begrijpen waarover mijn boekhouder het heeft. Ik ben een ondernemer en zakendoen interesseert me. Dankzij deze opleiding heb ik nu ook een academische achtergrond om op terug te vallen. Voor mij was het een grote uitdaging, maar ik heb veel steun gekregen van het academisch personeel en de andere studenten."

  "Ik heb het gevoel dat ik nu veel verder sta dan bij de start van deze opleiding. Het is mijn doel om zo lang mogelijk te blijven voetballen, maar in de toekomst wil ik de combinatie van deze academische opleiding en mijn ervaring als profvoetballer graag gebruiken."