• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola: "Blessure Kompany minder erg dan verwacht"

  De hemel klaart weer een beetje op voor de getergde Kompany.

  Het valt dan nog mee met de zoveelste blessure van Vincent Kompany, die afgelopen woensdag al na tien minuten uitviel in de competitiewedstrijd tegen Newcastle. Volgens Pep Guardiola is de Rode Duivel zelfs inzetbaar voor de volgende wedstrijden. "Het is zeker geen zware blessure", zei de Manchester City-coach.

  Guardiola gaf op de persconferentie, twee dagen voor de wedstrijd van Manchester City bij Crystal Palace, meer toelichting bij de kuitblessure van Vincent Kompany. De coach van de competitieleider in de Premier League had verrassend goed nieuws.

  "De blessure van Vincent is niet zo erg als gedacht. Hij is klaar om de volgende wedstrijden te spelen. Morgen weten we exact wat er aan de hand was. Hij had last van zijn kuit, maar het is zeker geen zware blessure."

  Guardiola nam van de gelegenheid gebruik om Kompany ook te feliciteren met zijn diploma Master in de Business Administration. "Heel sterk van hem. De carrière van een voetballer is kort. Te kort. Nadien volgt nog een heel leven en je moet iets om handen hebben. Je moet je voorbereiden. Proficiat, Vincent!"