• home
 • video
 • pas verschenen

  Djokovic moet rentree uitstellen door aanhoudende elleboogklachten: "Ongelofelijk ontgoocheld"

  De blessures blijven Djokovic achtervolgen.

  Na zes maanden blessureleed stond Novak Djokovic (ATP-12) te popelen om weer te spelen, maar het zit de Servische tennisser niet mee. Hij heeft opnieuw pijn in zijn rechterelleboog en moet z'n rentree noodgedwongen uitstellen. "Ik ben heel triest, want ik wou weer officiële wedstrijden spelen."

  2017 was een zwart jaar voor Novak Djokovic en ook 2018 dreigt dus in mineur te beginnen. De twaalfvoudige grandslamwinnaar kwam voor het laatst in actie op Wimbledon, waar hij in de kwartfinales opgaf met een elleboogblessure.

  De Serviër zette toen meteen een punt achter het seizoen en zou normaal vandaag z'n rentree maken op het exhibitietoernooi van Abu Dhabi. Maar ook een half jaar later blijft z'n elleboog roet in het eten gooien.

  "Jammer genoeg voelde ik de voorbije dagen pijn in de elleboog. Na verschillende tests heeft mijn medisch team me aangeraden geen risico's te nemen en onmiddellijk voort te doen met de behandelingen", laat Djokovic weten op zijn website.

  "Ik ben heel triest, want ik verlangde ernaar om opnieuw officiële wedstrijden te spelen. Ik heb genoten van de trainingen en alles wat ik gedaan heb om klaar te geraken voor de start van het seizoen, en dus ook voor het toernooi in Abu Dhabi. Ik houd ervan om daar te spelen."

  "Nu moet ik deze situatie aanvaarden en de resultaten van de behandelingen afwachten, zodat ik opnieuw kan tennissen en in mijn ritme kan geraken. Dit kan een invloed hebben op het seizoensbegin en mijn toernooiplanning. Een beslissing daarover volgt in de komende dagen."

  Ook Nadal mist seizoensstart

  Niet alleen Novak Djokovic ziet de aanloop naar het nieuwe seizoen verstoord door blessureleed, ook Rafael Nadal is nog niet klaar voor de start van het tennisseizoen. De Spanjaard paste eerder al voor het exhibitietoernooi van Abu Dhabi en liet gisteren ook verstek gaan voor het ATP-toernooi van Brisbane. Op de Australian Open, de eerste grandslam van het jaar, zou de nummer één van de wereld wel van de partij moeten zijn.