• home
 • video
 • pas verschenen

  Dimitri Van den Bergh: "Hoop dat ik interesse voor darts aanwakker"

  Van den Bergh strandde in de kwartfinales.

  Met opgeheven hoofd heeft "Dream Maker" Dimitri Van den Bergh het strijdtoneel verlaten op het WK darts. "Mijn collega's zeggen dat ik trots moet zijn dat ik het schopte tot de kwartfinales", zegt de 23-jarige dartser.

  Van den Bergh: "Niet treurig zijn"

  Bij de jeugd kroonde Dimitri Van den Bergh zit al tot wereldkampioen darts. In Londen beleefde hij als groentje zijn vuurdoop tussen de profs.

  En die doorstond hij met verve. "Dream Maker" Van den Bergh stoomde door naar de kwartfinales. Daarin was de Engelsman Rob Cross maar net te sterk.

  "Ik heb al veel complimenten gekregen van collega's", zegt de 23-jarige Van den Bergh aan Sporza. "Ze zeggen dat ik niet treurig mag zijn en moet genieten van mijn prestatie."

  "Ontgoocheld en trots"

  Van den Bergh stond op een gegeven moment 1-4 achter tegen Rob Cross. Wat ging er toen door zijn hoofd? "Van mijn papa heb ik geleerd om nooit op te geven", zegt "The Dream Maker".

  "Na die 1-4 vond ik de kracht om door te gaan en kom ik terug tot 4-4. Uiteindelijk verlies ik de wedstrijd. Nu voel ik me ontgoocheld en trots."

  "Langs de ene kant heb ik een heel mooie prestatie neergezet: ik zat als 2e Belg ooit in de kwartfinales van een WK darts. Maar langs de andere kant heb ik ook kansen gekregen om de wedstrijd te winnen. Het is jammer dat dat niet gelukt is. Het kwam op millimeters aan."

  "Rob Cross zei dat hij naar me opkijkt"

  Na afloop stak tegenstander Rob Cross onze landgenoot nog een hart onder de riem. "Hij zei dat hij naar me opkijkt en gelooft in mijn kwaliteiten", zegt Van den Bergh. "Hij vindt het fantastisch wat ik al kan op mijn leeftijd."

  "Ik probeer zoveel mogelijk het positieve te onthouden uit dit WK. Ik zal hier sterker uitkomen. Hopelijk kan ik met mijn prestaties de interesse voor darts wat aanwakkeren."

  Hoe ziet de toekomst eruit voor Van den Bergh? "Ik hoop dat ik blijf groeien. Over 4 dagen vertrek ik naar Australië, waar ik aan exhibitietoernooien mag meedoen."