• home
 • video
 • pas verschenen

  Delegatieleider Van Looy: "Team Belgium staat er goed voor"

  De delegatieleider heeft er alle vertrouwen in.

  De Olympische Winterspelen gaan over anderhalve maand van start. "We verwachten minstens 15 atleten te kunnen selecteren", zegt delegatieleider Gert Van Looy. "We hebben toppers die voor top 8-plaatsen of meer kunnen gaan."

  "Ik denk dat Team Belgium er heel goed voor staat", steekt delegatieleider Gert Van Looy van wal. "We hebben een ruime delegatie die ook voldoende kwaliteit heeft."

  "Er zijn nieuwe atleten die misschien voor de eerste keer aan de Spelen zullen deelnemen en ervaring zullen opdoen, maar we hebben ook toppers mee die echt voor top 8-plaatsen en wie weet voor meer zullen gaan."

  Het BOIC mikt dus op top 8-plaatsen, maar zijn er ook medaillekansen? "Met Bart Swings hebben we iemand in het snelschaatsen die zegt dat hij het beter wil doen dan 4 jaar geleden in Sotsji, toen hij 4e werd. Beter doen wil zeggen dat hij voor een medaille gaat."

  "Dan zijn er altijd mogelijkheden in andere sporten als we in de top 8 zitten. In het snowboarden is een top 8 een finaleplaats. Daar kan van alles gebeuren als de omstandigheden goed zijn. We hebben een wereldkampioen en iemand die 4e was op het WK (respectievelijk Seppe Smits en Sebbe De Buck, red). Dan kun je niet zeggen dat ze geen kans hebben op een medaille."

  "Verwachten een minimum van 15 atleten te kunnen selecteren"

  "Enkel onze schaatsers zijn al officieel geselecteerd. De anderen moeten wachten op het afsluiten van de rankings. Dan kunnen we pas officieel zeggen hoeveel atleten we zullen hebben in Pyeongchang. We verwachten een minimum van 15 atleten te kunnen selecteren en dan richting 22 atleten. Dat zou een fantastische prestatie zijn."

  Onder anderen de bobsleevrouwen moeten nog aan de bak om de kwalificatie veilig te stellen. Zorgt dat voor extra druk? "Elke wedstrijd is belangrijk. Het belangrijkste is dat ze het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Door elke wedstrijd goed te presteren zullen ze zich automatisch plaatsen."

  Het ziet ernaar uit dat het koud wordt in Pyeongchang. "Men verwacht temperaturen rond -6° tot -10°C, met gevoelstemperaturen tot misschien -20°C. Het zal zeker koud zijn", besluit Van Looy.