• home
 • video
 • pas verschenen

  "Vormer kan veel meer dan enkel ballen afpakken, hij heeft het DNA van Club"

  "Ruud Vormer is de voortrekker van Club Brugge."

  Ruud Vormer is bezig aan een seizoen om "u" tegen te zeggen. De Nederlander stapelt dit seizoen de goals en assists op en heeft zo een belangrijk aandeel in de 53 op 63 van "zijn" Club Brugge. "Dankzij hem lijkt Club op weg naar een nieuwe titel", denkt analist Franky Van der Elst.

  "Vormer speelt aanvallender dan de voorbije jaren"

  Wat is het geheim van Ruud Vormer? "Hij geeft veel assists op stilstaande fases", zegt ex-Club Brugge-speler Franky Van der Elst bij Sporza. "Vrije trappen en hoekschoppen neemt hij echt heel goed. Dat is al een kwaliteit van hem. Hij heeft een heel goede en zuivere traptechniek."

  "Ook strafschoppen zet hij feilloos om. Dat verklaart waarom hij ook al aan 7 goals zit. Vormer speelt dit seizoen ook op een andere positie. Dat speelt ook mee. Club Brugge speelt met een aanvallende driehoek, met Nakamba op de nummer 6 met voor hem Vanaken en Vormer."

  "Hij speelt dus aanvallender dan de voorbije jaren, toen hij meer als een 8 speelde. Hij komt dus nog meer in de zestien van de tegenstander, ook al was dat al een kwaliteit van hem voor die positiewissel. Nu speelt Vormer nog hoger in zijn aanvangspositie en dat helpt hem wel."

  "Vormer is ook iemand die altijd veel werk verzet voor de ploeg. Zowel verdedigend als aanvallend. Dat werkmierachtige zit sowieso al in zijn spel. Hij kan veel meer dan alleen maar ballen afpakken en dat toont hij dit seizoen meer dan ooit."

  "Zijn statistieken liegen niet. Hij een speler die niet op eigen succes uit is. Hij gunt iedereen een goaltje en dat siert hem. Hij is op dat vlak een echte Club-speler. Hij heeft door wat er rond hem gebeurt. Vormer heeft het DNA van Club Brugge."

  "Weet niet of hij een plaats heeft in de Premier League of de Bundesliga"

  Is Vormer te goed geworden voor de Jupiler Pro League? "Dat zou ik niet meteen zeggen", gaat Van der Elst verder. "Ik heb veel respect voor hem. Maar om nu te zeggen dat hij onze competitie is overstegen, dat vind ik er wat over."

  "Puur op basis van zijn statistieken is hij iets uitzonderlijks aan het presteren. Maar ik weet niet of hij een plaats heeft in de Premier League of in Duitsland."

  "Wat hij doet in de Belgische competitie is zeer knap. Dankzij onder meer hem is Club Brugge op weg naar een nieuwe titel, denk ik. Vormer is de voortrekker van wat Club dit seizoen aan het doen is."

  Vormer is dé favoriet voor de Gouden Schoen. Krijgt hij die ook? "Het is wat afwachten hoeveel punten Dendoncker en Tielemans hebben na de eerste ronde. Dat zullen er in principe veel zijn, terwijl Vormer niet zoveel zal sprokkelen."

  "Het einde van het vorige seizoen is gedomineerd door Anderlecht en niet door Club Brugge. Dus hangt het af van zijn punten in de tweede ronde. Dat moeten er heel veel zijn. Of hij de kloof kan overbruggen, hangt dan weer af van zijn punten in de eerste ronde. Tielemans kan er geen meer krijgen en Dendoncker zou er niet veel mogen krijgen."