• home
 • video
 • pas verschenen

  Utrecht-coach Erik ten Hag neemt het roer over bij Ajax

  Erik ten Hag komt over van Utrecht.

  Ajax en Utrecht hebben een akkoord over de overgang van Erik ten Hag naar Ajax. Dat heeft Ajax vandaag op de clubwebsite bekendgemaakt. Ten Hag tekent een contract van 2,5 jaar dat ingaat op 1 januari 2018.

  Vorige week liep het verhaal van hoofdcoach Marcel Keizer en zijn assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp bij Ajax ten einde. Nu heeft Ajax zijn vervanger beet. Erik ten Hag, coach van Utrecht, tekent voor 2,5 jaar. Op 1 januari 2018 gaat zijn contract in.

  Ten Hag is sinds het seizoen 2015-2016 hoofdtrainer van FC Utrecht. In zijn eerste jaar won hij de Rinus Michels Award als beste trainer van Nederland. Voor zijn periode bij Utrecht was Ten Hag al als assistent aan de slag bij FC Twente, PSV en Bayern München en als hoofdcoach bij Go Ahead Eagles.

  Ajax kende een tegenvallende heenronde. In de Eredivisie staan de Amsterdammers nog tweede, op vijf punten van leider PSV. Maar zowel Europees als in de KNVB Beker werd Ajax vroegtijdig uitgeschakeld.