• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard veroordeelt racistisch gedrag Kortrijk-fans: "Diep geschokt"

  Agbo kreeg de Kortrijk-aanhang over zich heen.

  Voetbalclub Standard is niet te spreken over het gedrag van de Kortrijk-supporters tegenover Uche Agbo gisteren. "Hij en andere leden van onze club waren diep geschokt", klinkt het. "Dergelijke gedragingen hebben nergens hun plaats."

  De fase na de rode kaart van Agbo tegen Kortrijk zorgt voor beroering. "Toen Uche zich langs de zijkant van het veld naar de kleedkamers wou begeven, werd hij letterlijk bekogeld door bekers bier in zijn richting door de supporters", klinkt het op de website van Standard.

  "Wat nog erger is, is dat sommigen onder hen ook racistisch en xenofoob gedrag vertoonden ten opzichte van de speler. Standard de Liège veroordeelt met klem de houding van deze individuen wier ontoelaatbare gedrag volledig in strijd is met de waarden die verdedigd worden door onze club en de Jupiler Pro League."

  "Uche en andere leden van onze club waren diep geschokt door deze ernstige incidenten en door de passiviteit van het arbitraal korps."

  "Onze club is van plan om dit aan te halen bij de bestuurlijke instanties zodanig dat communautaire, racistische en xenofobe gezangen definitief uit onze stadions gebannen zullen worden. Dergelijke gedragingen hebben nergens hun plaats, noch in de competitie, noch in eender welke andere situatie."