• home
 • video
 • pas verschenen

  Pocognoli: "Agbo kreeg onaanvaardbare geluiden naar zijn hoofd" (FOTO)

  Agbo reageert zich af na geroep en geluiden vanuit KVK-aanhang.

  Opschudding in Kortrijk gisteravond. Standard-speler Agbo deed er na zijn 2e geel kort voor de rust lang over om het veld te verlaten. Hij kreeg de Kortrijk-aanhang over zich heen en reageerde met een middenvinger en gooide een flesje in het publiek. "Ik begrijp zijn reactie", vertelde Standard-aanvoerder Sébastien Pocognoli tijdens de rust aan Proximus TV. "Agbo kreeg onaanvaardbare geluiden naar zijn hoofd."

  Agbo wou na de rode kaart van ref Verboomen niet meteen het veld verlaten. Uiteindelijk liep de Nigeriaan dan toch buiten de lijnen het halve veld rond naar de kleedkamer.

  Hij kreeg daarbij geschreeuw allerhand naar zijn hoofd geslingerd. Een pak fans van Standard maakt op sociale media ook gewag van oerwoudgeluiden. Daarop gooide de speler een flesje water hard in het publiek. Dat bracht nog meer furie mee. Agbo kreeg bier over zich heen en middenvingers te zien, de Afrikaan, gehuurd van Watford, reageerde met hetzelfde gebaar.

  Toen Agbo eindelijk de spelerstunnel inging, ging Pocognoli de scheidsrechter attent maken op het geroep.

  Oproep Kabasele: "Gebeurde ook in 2015 al eens in Kortrijk"

  Rode Duivel Christian Kabasele, die Agbo kent van bij Watford, reageerde vanochtend op Twitter op de berichten over racistische uitlatingen. De verdediger haalde een herinnering op van toen hij nog bij Genk voetbalde: "Het lijkt me dat dit in 2015 ook al eens in Kortrijk gebeurde..."

  En hij doet een oproep: "Het wordt tijd om strenge en serieuze maatregelen te nemen zoals bij de Europese competities, opdat die marionetten elk voetbalweekend thuis zouden blijven."

  De Rode Duivel retweette ook presentator-analistator-analist Stéphane Pauwels, die de bond aanmaant om op te treden.

  Tweets over incident:

  Video: Agbo krijgt het aan de stok met de KVK-aanhang

  Meer foto's: