• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Brisbane komt te vroeg voor Nadal: "Ik ben nog niet klaar"

  Geen Nadal op het ATP-toernooi in Brisbane.

  Rafael Nadal is nog niet klaar voor de start van het tennisseizoen. De nummer 1 van de wereld paste eerder al voor een exhibitietoernooi van Abu Dhabi, maar ook het ATP-toernooi van Brisbane komt nog te vroeg. De Australian Open, de eerste grandslam van het jaar, zou niet in gevaar zijn.

  Rafael Nadal gaat het nieuwe jaar niet in zonder zorgen. Zijn knie strooide op het einde van vorig tennisseizoen al roet in het eten. Toen moest de Spanjaard opgeven op de Masters na een verloren partij tegen David Goffin. Ook de start van het nieuwe seizoen wordt in de war gestuurd. Nadal kon pas laat aan zijn voorbereiding beginnen en is daardoor nog niet klaar.

  "Ik kom jammer genoeg niet naar Brisbane dit jaar", tweette de Spanjaard. Het ATP-toernooi in Brisbane zou normaal zijn eerste opdracht van het seizoen worden. "Ik ben nog altijd niet klaar na een lang seizoen en de late start van mijn voorbereiding."

  Ook het exhibitietoernooi in Abu Dhabi, dat vandaag begint, laat Nadal aan zich voorbijgaan. De Australian Open komt voorlopig niet in gevaar. "Ik zie al mijn fans in Australië op 4 januari. Dan land ik in Melbourne en begin ik aan mijn voorbereiding op de Australian Open."

  De tweets van Nadal: