• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola: "Waar speelt Messi? Dan zijn zij favoriet voor de Champions League"

  Guardiola wil City niet als favoriet aanduiden.

  Volgens Pep Guardiola is Barcelona de duidelijke favoriet voor de eindzege van de Champions League. De coach van Manchester City durft zijn eigen ploeg niet hoger te plaatsen dan Barcelona. Dat liet de Spanjaard, ex-coach van Barça, weten op de persconferentie na de 0-1-overwinning tegen Newcastle.

  Manchester City boekte gisterenavond op Newcastle zijn 18e competitiezege op een rij, zijn 19e in 20 Premier League-wedstrijden. Op de persconferentie achteraf mocht Guardiola nog maar eens zijn succesvolle filosofie uitleggen. Toch wilde de Catalaan niet zeggen dat City nu ook de favoriet is om de Champions League te winnen. 

  "Bij welk team speelt Messi? Juist, Barcelona. Zij zijn de favoriet voor de eindzege." Barcelona speelt in de volgende ronde tegen Chelsea. City heeft met Bazel een meer haalbare kaart geloot.

  "Jammer genoeg is Kompany weer geblesseerd"

  De enige smet op de avond van Guardiola was het nieuwe uitvallen van Kompany. "Ik weet niet wat er gebeurd is, maar jammer genoeg is Vincent opnieuw geblesseerd", klonk het fatalistisch. "We moeten de ernst afwachten."

  Over de prestaties van zijn team was Guardiola tevreden. "We hebben genoeg kansen gecreëerd. Voor de rust hadden we al 0-3 of 0-4 moeten voorstaan. Op het einde kregen we het lastiger, maar de zege was verdiend."

  De defensieve spelwijze van Newcastle-coach en landgenoot Rafael Benitez viel hem ook op. "Ik heb graag dat iedere tegenstander voetbalt. Voor het voetbal zelf, voor het publiek, voor iedereen. Maar iedere coach kan doen wat hij wil. Newcastle verdedigde goed en loerde op de tegenaanval. Ik kan ze niet veroordelen, het is hun goed recht, maar ik denk dat aanvallen ze meer kansen oplevert."

  City staat momenteel stevig aan de leiding in de Premier League. Het staat 15 punten voor op eerste achtervolger United.