• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin gaat de strijd om het roze aan met Froome in de Giro

  Tom Dumoulin won als eerste Nederlander de Giro.

  Tom Dumoulin heeft de knoop doorgehakt. De Nederlander rijdt volgend seizoen de Ronde van Italië. De renner van Team Sunweb, die dit jaar de Giro won, beslist pas na de Italiaanse etappekoers of hij daarna ook de Tour de France rijdt.

  Tom Dumoulin maakte een van zijn dromen waar in 2017 door als eerste Nederlander in de geschiedenis de Ronde van Italië te winnen. Toch twijfelde de uittredende kampioen lang of hij in 2018 wel opnieuw aan de start zou staan.

  Het parcours, zonder veel tijdritkilometers, ligt hem iets minder en hij zou zich komend seizoen ook willen focussen op de Tour. Normaal zou de wereldkampioen tijdrijden zijn beslissing pas op 4 januari tijdens de teampresentatie bekendmaken, maar een woordvoerder van het team nam de twijfel al een beetje eerder weg.

  "Tom gaat naar de Giro voor het klassement. Na de Ronde van Italië zullen we zijn prestaties analyseren en pas dan beslissen we of hij ook de Tour rijdt."

  In de Giro zal Dumoulin dus de strijd aangaan met Chris Froome. De renner van Team Sky gaat er op zoek naar zijn derde grote ronde op een rij.

  Op de ploegvoorstelling volgt er nog meer uitleg: