• home
 • video
 • pas verschenen

  De Decker: "Wat er nu gebeurt, dat hield niemand voor mogelijk"

  Wim De Decker werd met Antwerp kampioen in 1B.

  2017 bracht voor Royal Antwerp FC vrijwel uitsluitend goed nieuws. Wim De Decker maakte het sprookje van Antwerp van dichtbij mee: van 1B naar een 4e plaats bij de winterstop in eerste klasse. "Antwerp is een enorme meerwaarde voor de eerste klasse."

  "We hebben in 1B de basis gelegd van nu"

  Wim De Decker dwong als T1 bij Antwerp de promotie af naar de Jupiler Pro League. "Ons parcours was indrukwekkend. En wat me enorm pleziert, is dat we toen de basis hebben gelegd van nu. Er speelden gisteren tegen STVV 5 jongens mee die vorig seizoen in onze kern zaten. Dat zegt heel veel", vertelt De Decker aan Sporza.

  "Daar ben ik natuurlijk trots op. Iedereen dacht ook dat we die roze wolk wel gehad hadden en dat we een rustig jaar zouden beleven na de titel. Maar wat er nu gebeurt, dat hield niemand voor mogelijk."

  Antwerp duikt de winterstop op de 4e plaats in. Architecten van het succes: trainer Laszlo Bölöni, met assistent Wim De Decker. "Het klikte meteen. Het is er fijn werken."

  "Bölöni gaat rechtdoor en kijkt niet te veel naar anderen. Hij schenkt ook niet te veel aandacht aan randactiviteiten. Hij is een trainer van de oude stempel, maar een coach die wint heeft altijd gelijk."

  "We moeten niet zeggen dat Play-off I moet"

  Antwerp lijkt op een plaats in Play-off I af te stevenen. Op welke manier zou het nog kunnen mislopen?

  "Er komt nog een heel moeilijke reeks. We kunnen er al eens over praten, maar we moeten zeker niet zeggen dat Play-off I moet. Antwerp is hoe dan ook een enorme meerwaarde voor eerste klasse."