• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel blijft zijn ploeg (en het veldrijden) trouw tot eind 2020

  Van der Poel blijft tot eind 2020 bij zijn ploeg.

  Mathieu van der Poel heeft zijn contract bij zijn huidige ploeg met twee jaar verlengd. De Nederlander ligt nu vast tot en met 2020. Van der Poel trekt dus nog niet naar een wegploeg want hij wil zich tot Tokio 2020 concentreren op mountainbiken en veldrijden. Hij krijgt vanaf 1 januari ook een nieuwe sponsor en een nieuwe fiets.

  "De Olympische Spelen zijn het grootste wat je als sportman kan meemaken"

  Mathieu van der Poel domineert het veldritseizoen en de Nederlander is nog niet meteen van plan om het veld te verlaten. Hij weerstaat aan de lokroep van grote ploegen als Quick-Step en blijft bij zijn huidige ploeg tot eind 2020.

  Zijn motivatie? De Olympische Spelen in Tokio. De Europese kampioen veldrijden droomt van een medaille en focust daarom tot 2020 op de offroaddisciplines.

  "Ik zal een volledig mountainbikeseizoen rijden", legde Van der Poel uit. "De Olympische Spelen van 2020 in Tokio zijn het doel. Ik heb gekozen voor wat ik het liefste doe en de Spelen zijn het grootste wat je als sportman kan meemaken." Een volledige overstap naar de weg zit er dus voorlopig zeker niet aan te komen.

  "We zijn ongelooflijk trots dat we Mathieu nog tot eind 2020 aan onze ploeg kunnen binden", zei Christoph Roodhooft. "We hebben het budget significant verhoogd om hem te kunnen houden en ik vind het een stevig huzarenstukje dat we iemand van zo'n niveau bij een continentale ploeg kunnen houden."

  "Ik heb inderdaad een loonsverhoging gekregen", gaf Van der Poel toe. "Maar voor mij is ook belangrijk dat ik ondersteund word met het beste materiaal om mijn doelen te bereiken. Ik voel me goed bij deze ploeg en wilde hier graag blijven."

  Nieuwe sponsor en nieuwe fiets

  Op de cross in Baal op 1 januari verschijnen heel wat renners traditioneel in een nieuwe outfit. Dat zal voor Mathieu van der Poel niet anders zijn want vanaf 1 januari wordt sponsor Beobank op zijn trui vervangen door Circus.

  Dat is nu al sponsor van het team van Laurens Sweeck (ERA-Circus) en dat zal nog tot het einde van dit seizoen zo blijven.

  Ook het materiaal van Van der Poel wordt nieuw. Zijn ploeg schakelt over naar fietsen van het Duitse merk Canyon.

  Dit wordt de nieuwe fiets van Van der Poel vanaf 1 januari:

  En het nieuwe truitje: