• home
 • video
 • pas verschenen

  Thalita de Jong maakt rentree in het veld tijdens GP Sven Nys

  Thalita de Jong werd in 2016 wereldkampioene in het veld.

  Thalita de Jong is op tijd weer fit voor de GP Sven Nys in Baal op 1 januari. Ze zal rijden in de kleuren van haar nieuwe team Experza-Footlogix. De Nederlandse stond bijna een heel jaar aan de kant door verschillende blessures.

  "Ik start vooral om te zien waar ik sta"

  "Ik ben nog niet 100 procent fit", reageert Thalita de Jong. "Ik heb nog niet genoeg intensieve trainingen kunnen doen en ik hoop dat ik fit genoeg ben. Ik start vooral in Baal om te zien waar ik sta. Ik moet het week voor week, wedstrijd per wedstrijd bekijken."

  Ex-wereldkampioene Thalita de Jong maakt haar rentree in het veld op 1 januari, in de GP Sven Nys. De Nederlandse, Europese en wereldkampioene in het veld van 2016 beleefde een seizoen dat ze snel wil vergeten. Allerlei blessures hielden haar van de fiets. Haar laatste cross dateert van 22 januari van dit jaar in Hoogerheide. Ze kwam toen ten val en kon de wedstrijd niet uitrijden.

  Midden december gaf De Jong bij de teampresentatie van Experza-Footlogix aan dat ze graag wilde deelnemen aan het Nederlands kampioenschap op 13 januari. Ook hoopte ze toen dat ze een cross kon rijden in het weekend van 6 en 7 januari om zich voor te bereiden. "Ik denk dat 1 januari nog te vroeg komt om te hervatten. Ik wil echt 100 procent fit zijn, maar we zien wel", zei ze toen. Maar dat lijkt dus wel te lukken.

  Experza-Footlogix-teammanager Herremans: "resultaten zijn goed"

  Goed nieuws dus voor teammanager Christel Herremans. "Thalita was voorzichtig in haar uitspraken omdat ze nog een scan moest ondergaan vorige week. De resultaten daarvan zijn goed. Ze traint ook goed en ze zal zeker en vast van de partij zijn in Baal."

  "Dat is voor ons goed nieuws. Als je met je nieuwe ploeg meteen kan uitpakken met de kopman op de eerste dag van het nieuwe jaar", vindt Herremans. 

  De Jong rijdt ook nog op 7 januari in Leuven, 13 januari op het NK in Surhuisterveen, 15 januari in Otegem, 20 januari in Zonnebeke en 21 januari in Leudelange in Luxemburg.