• home
 • video
 • pas verschenen

  Seppe Smits: "Ervaring kan mij ver brengen op Olympische Winterspelen"

  Seppe Smits mikt op een finaleplaats in Pyeongchang.

  In het Belgische kamp is Seppe Smits (26) een medaillekandidaat in Pyeongchang. "Ik vind het superleuk dat er meer dan 1 Belgische snowboarder aanwezig zal zijn op de Olympische Winterspelen", zegt Seppe Smits.

  Smits: "Blessure zal geen invloed hebben op prestatie"

  Zo'n 6 weken voor de Olympische Winterspelen zit het mentaal goed bij Seppe Smits. "Ik ben heel gemotiveerd om weer met mijn snowboard te trainen in de bergen", zegt Smits, die een tijdje aan de kant stond door een botkneuzing.

  "Ik denk niet dat die blessure echt invloed zal hebben op mijn prestatie in Pyeongchang. Het is gewoon niet zo fijn om pijn te hebben, terwijl je snowboardt."

  "De voorbije weken ben ik thuis gebleven, terwijl ik eigenlijk in Amerika in de bergen moest zitten. Maar ik heb niet veel gemist. Er lag bijna geen sneeuw in de bergen, geen ideale trainingsomstandigheden dus."

  "In de finale is alles mogelijk"

  Smits kroonde zich vorig seizoen tot wereldkampioen slopestyle (foto) en trekt straks met hoge verwachtingen naar de Winterspelen. "De media verwachten veel van mij", zegt Smits. "Maar ik verwacht nog altijd hetzelfde van mezelf."

  "Ik wil in de eerste plaats de finale halen. In die finale maakt iedereen kans. Ik heb al veel wedstrijden op mijn teller staan, waardoor ik misschien beter met de stress kan omgaan. Ik heb er het volste vertrouwen in dat die ervaring mij ver kan brengen in Pyeongchang."

  "Maar bij snowboarden ben je heel afhankelijk van de weersomstandigheden. En we krijgen in Pyeongchang ook een ander parcours dan we gewoon zijn. Iedereen moet zich aanpassen aan die nieuwe omstandigheden. Ik kan niet voorspellen hoe dat zal lukken bij mij."

  "Misschien met 3 Belgische snowboarders naar Spelen"

  Naast Seppe Smits is ook Sebbe De Buck door zijn hoge notering op de kwalificatielijst bijna zo goed als zeker van deelname aan de Spelen.

  "Ik vind het supertof dat we deze keer met meer dan 1 Belgische snowboarder aanwezig zullen zijn op de Spelen", zegt Smits. "En de kans bestaat dat we zelfs met z'n drieën naar Pyeongchang gaan, want Stef Vandeweyer is ook goed bezig."

  "Met Sebbe heb ik al 1 keer samen op het podium gestaan van een Wereldbekerwedstrijd. Ik vond dat plezanter dan mijn wereldtitel, waar ik als enige Belg op het podium stond.".