• home
 • video
 • pas verschenen

  Murray voor comeback: "Wil weer tennissen en me goed in mijn vel voelen"

  Murray wil weer genieten van zijn sport.

  Na maanden blessureleed viert Andy Murray (ATP-12) zondag zijn terugkeer op het ATP-toernooi in Brisbane. "Om de Australian Open te kunnen winnen, moet ik eerst fysiek beter worden", zegt de 30-jarige Schot.

  Murray: "Niet mijn doel om elke match te winnen"

  Hoe succesvol 2016 was, zo mager was 2017 voor Andy Murray. De voormalige nummer één haalde nooit zijn beste niveau en moest door een heupblessure net voor de US Open vervroegd een punt achter zijn seizoen zetten.

  "Maar nu begint het beter te lopen", zegt Murray aan Sky Sports. "Tijdens mijn mijn revalidatie zag ik hoe graag ik tennis. Mijn doel is dus niet om elke match te winnen of grote toernooien op mijn naam te schrijven, maar gewoon tennissen en me goed in mijn vel voelen."

  "Als ik daarin slaag, kan ik weer ambities uitspreken. Om bijvoorbeeld de Australian Open te winnen moet ik fysiek eerst beter worden."

  Naast Murray maakt ook Novak Djokovic dezer dagen zijn comeback. Ook hij lag maanden in de lappenmand met blessureleed.