• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho over transferpolitiek United: "We geven te weinig geld uit"

  Mourinho wil duurdere spelers om voor de titel te kunnen strijden.

  Na het 2-2-gelijkspel tegen Burnley heeft José Mourinho het transferbeleid van Manchester United aan de kaak gesteld. "De grote clubs geven veel hogere bedragen uit dan wij", zegt de Portugese coach.

  Mourinho: "City koopt verdedigers voor prijs van aanvallers"

  Manchester City kan de kloof op stadsrivaal United vanavond uitdiepen tot 15 punten. Het moment voor United-coach José Mourinho om de alarmklokken te luiden.

  "We geven niet genoeg geld uit aan transfers om de titelstrijd met Manchester City aan te kunnen gaan", zegt de Portugees. "De bedragen die de grote clubs uitgeven zijn van een andere orde dan die van ons."

  "De clubs met historische naam en faam worden door hun glorierijke geschiedenis gestraft op de transfermarkt. Er is nog een wezenlijk verschil tussen de grote clubs en de beste clubs."

  "Manchester City bijvoorbeeld koopt vleugelverdedigers voor de prijs van aanvallers", waarmee Mourinho verwijst naar Benjamin Mendy en Kyle Walker, die elk zo'n 57 miljoen euro zouden hebben gekost.