• home
 • video
 • pas verschenen

  Meylemans: "Denk dat ik 85 tot 90 procent kans heb naar Pyeongchang te gaan"

  Skeleton is met je hoofd vooruit razendsnel naar beneden glijden.

  Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) wil zoveel mogelijk atleten meenemen naar de Winterspelen in Pyeongchang. Skeletonatlete Kim Meylemans (21) zal er meer dan waarschijnlijk bij zijn. Ze is misschien wel een medaillekandidaat.

  Om een ticket te krijgen voor Pyeongchang moet Meylemans in januari in de top 20 staan in het skeleton. Dat ziet er voorlopig goed uit. "Op dit moment sta ik achtste op de wereldranglijst, dus dat is een vrij comfortabele situatie met nog twee wedstrijden te gaan. Het is pas gedaan als het officieel is, natuurlijk", zegt de in Duitsland geboren Belgische "Maar ik denk dat ik 85 tot 90 procent kans heb."

  "Omgaan met de druk is moeilijk, moet ik toegeven. Me daar mentaal op voorbereiden was een belangrijk doel deze zomer. Ik denk dat dat goed gelukt is. Tot nu eindigde ik in alle wedstrijden in de top 12, soms top 10 en zelfs top 5."

  "Dus ik heb een constant seizoen gehad tot nu. Mijn concurrenten uit Oostenrijk, Letland en Zwitserland hebben al een offday gehad en ik niet. Dat geeft me wat rust. Als het eens misgaat, kan ik het nog rechttrekken."

  Als ze een ticket te pakken krijgt, trekt Meylemans met ambities naar Zuid-Korea. "De top acht zou het doel zijn. Ik heb de laatste weken en maanden echt wel getoond dat ik daar bijhoor. Een top acht is niet zo ver van de medailles. Op een perfecte dag is alles mogelijk."

  "Begonnen met skeleton op school in Duitsland"

  Meylemans en haar sport, skeleton, is niet erg bekend in België. Hoe begon ze er zelf mee? "Het is begonnen toen ik 13 of 14 jaar was. Ik speelde toen nog gewoon voetbal."

  "Maar op mijn school in Zuid-Duitsland waren er wel mensen bezig met wintersport. Door het voetbal hebben ze me eens gevraagd te testen met skeleton. Dat is uiteindelijk goed uitgedraaid."

  "Ik vind het wel leuk dat ik de eerste Belg ben die in het skeleton naar de Winterspelen zou mogen. Ik was ook de eerste in de wereldbeker en de eerste die een goede prestatie heeft neergezet op het WK. Dat is leuk en geeft voldoening."