• home
 • video
 • pas verschenen

  Liverpool bevestigt recordtransfer van Virgil van Dijk

  Van Dijk poseert met zijn nieuwe truitje.

  Liverpool heeft zich versterkt met Virgil van Dijk. De club van Mignolet legt naar verluidt 84,5 miljoen op tafel voor de verdediger van Southampton. Daarmee wordt de 26-jarige Nederlander de duurste verdediger aller tijden.

  Vorige zomer probeerde Liverpool Van Dijk al weg te plukken bij Southampton. Toen moest de club zijn excuses aanbieden "wegens het benaderen van een speler op illegale wijze". Nu is de zaak dus wel rond. Liverpool zou naar verluidt 84,5 miljoen euro (75 miljoen pond) betalen voor de verdediger. Daarmee is Van Dijk de duurste verdediger aller tijden.

  Virgil van Dijk is een jeugdproduct van Willem II. In mei 2011 maakte hij zijn profdebuut bij Groningen. Daarna trok hij naar Celtic, dat hem in 2015 verkocht aan Southampton. Daar kwam hij de voorbije 2,5 seizoenen 80 keer in actie. Vanaf Nieuwjaar sluit hij aan bij Liverpool.

  "Vandaag is een mooie dag voor mij en mijn familie", schrijft Van Dijk op Instagram. "Ik kan niet wachten tot ik de eerste keer het bekende rode shirt mag aantrekken en alles mag geven om deze grote club te helpen."

  "Ik wil ook iedereen bij Southampton bedanken. Zij hebben mij de kans gegeven om in de Premier League te spelen. De laatste maanden waren moeilijk, maar ik heb genoten van mijn tijd bij de Saints."

  Van Dijk poseert met zijn nieuwe truitje: