• home
 • video
 • pas verschenen

  Lewis Hamilton excuseert zich omdat hij lachte met neefje in prinsessenkleed

  Hamilton: "We zouden ons allemaal vrij moeten kunnen uitdrukken."

  Wereldkampioen F1 Lewis Hamilton heeft toegegeven dat hij zich ongepast heeft uitgelaten op het familiekerstfeest. "Jongens dragen geen prinsessenkleed", zei de Brit tegen zijn neefje op een ondertussen verwijderd filmpje.

  Het kerstfilmpje dat Hamilton op zijn sociale media had gepost, kreeg heel wat negatieve reacties, waarop de autorijder van Mercedes het verwijderde. In de plaats kwamen een resem verontschuldigende tweets.

  "Ik was op kerstdag aan het spelen met mijn neefje en besefte dat mijn woorden ongepast waren. Daarom verwijderde ik de post. Ik was me van geen kwaad bewust en wilde niemand kwetsen."

  "Ik vind het geweldig dat mijn neefje zich vrij voelt om zich uit te drukken zoals hij wil, zoals we allemaal zouden moeten doen."

  "Ik wil me ten zeerste verontschuldigen voor mijn gedrag omdat ik mij realiseer dat het niet aanvaardbaar is dat iemand, ongeacht waar je vandaan komt, iemand marginaliseert of stereotypeert. Ik heb altijd iedereen die zijn leven wil leven zoals hij wil gesteund. Hopelijk vergeven jullie mij deze beoordelingsfout."

  Tweets van Hamilton: