• home
 • video
 • pas verschenen

  KVM-voorzitter Timmermans: "Situatie is er alleen erger op geworden"

  KV Mechelen blijft op de dool. Na een nieuwe nederlaag tegen Lokeren heeft de club amper 2 punten meer dan rode lantaarn Eupen. "Het probleem zit in alle linies", zegt voorzitter Johan Timmermans. "Maar ik geloof niet in het doemscenario."

  "De situatie was al weinig aangenaam en is er na de wedstrijden van gisteren niet beter op geworden", zegt KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans. "Integendeel zelfs."

  "Wanneer we de wedstrijd van gisteren ontleden, stellen we vast dat we in de eerste helft zeker niet de mindere zijn van Lokeren, maar dat we er weeral niet in slagen om te scoren, hoewel we wel een aantal kansen krijgen. In de 2e helft kantelt de wedstrijd op een heel domme manier. Dan blijf je met lege handen achter, met alle gevolgen van dien."

  "Ik denk dat het een algemeen probleem is in het hele team. Het is vooral het probleem dat we geen punten pakken en niet genoeg winnen."

  "2 maanden geleden al gezegd dat we degradatiekandidaat waren"

  "Ik heb 2 maanden geleden al gezegd dat we een degradatiekandidaat waren. Het is er alleen erger op geworden omdat we maar 2 punten voorsprong hebben op de laatste. We moeten oplossingen proberen te vinden. De winterstop en de transferperiode komen eraan. We zullen ons substantieel proberen te versterken, opdat het degradatiespook aan Mechelen voorbijgaat."

  "Het is niet alleen een probleem van aanval. Daar zal in elk geval versterking moeten komen, maar in de verdediging zitten we ook met problemen. Mechelen is altijd berucht geweest omwille van het feit dat er weinig doelpunten werden geïncasseerd, maar nu zijn we bij de meest gepasseerde verdedigingen. Ook daar wringt het schoentje."

  "Wanneer je voorlaatste staat, met slechts 2 punten voorsprong, moet je je zorgen maken. Maar daarmee alleen los je het probleem niet op. Wij moeten als bestuur eraan werken om zo snel mogelijk oplossingen te vinden voor het probleem."

  "Als je 1 of 2 wedstrijden wint, ziet de wereld er heel anders uit"

  Zijn er dan inschattingsfouten gemaakt over de sterkte van de kern? "Wanneer je onderaan staan en sommige spelers niet brengen wat je ervan verwachtte, zijn er altijd fouten gemaakt. Maar om nu te beweren dat dit enkel de oorzaak is, neen. Het is een samenloop van verschillende factoren: spelers die uitvallen met blessures, spelers die onvoldoende brengen wat we ervan verwachtten. We moeten zien dat we zo snel mogelijk een en ander rechtzetten."

  "Ik denk dat de eerste wedstrijden na de winterstop heel veel zullen bepalen. Als je 1 of 2 wedstrijden wint, ziet de wereld er heel anders uit. Daar zullen we voluit voor gaan."

  Heeft een mogelijke degradatie gevolgen voor de stadionplannen? "Ik geloof niet in dat doemscenario, maar als dat toch gebeurt, blijft alles zoals we het gepland hebben. De aanvragen voor de verdere uitbouw van het stadion zijn binnen bij de stad Mechelen en dan zal het aan ons zijn om zo snel mogelijk uit 1B weg te raken. Maar we gaan er nog altijd vanuit dat dat niet het geval is."