• home
 • video
 • pas verschenen

  Krachtige wind blaast KV Oostende-RC Genk weg

  Rukwinden van meer dan 100 km/u maken voetbal onmogelijk.

  KV Oostende-RC Genk gaat niet door vanavond. Door de krachtige wind aan de kust werd beslist dat het onverantwoord was om te voetballen in Oostende. De partij wordt ingehaald op dinsdag 16 januari.

  Geen voetbal dus vanavond aan de kust. Een hevige storm beukt in op het land en blies al enkele dakpanelen weg in tribune 1. Een kwartier voor de aftrap werd beslist dat het onverantwoord was om te voetballen.

  "Volgens de voorspellingen zullen de windsnelheden nog toenemen, tot meer dan 100 km/u", zegt commercieel manager Patrick Orlans. "De match delegate heeft dan iedereen samengeroepen. We waren het er allemaal over eens dat we in deze omstandigheden niet kunnen voetballen."

  "Er is al een groot deel van het dak geblazen en we willen niet dat er morgen iemand dood in de krant staat omdat er hier iets weggewaaid is. De veiligheid kan gewoon niet gegarandeerd worden."

  Scheidsrechter: "Logisch beslissing"

  • Ref Jonathan Lardot: "Ik heb hier zelf niet over beslist. Het is de matchafgevaardigde die in samenspraak met de brandweer en de politie de knoop doorgehakt heeft om niet te voetballen. Ik denk dat dat een logische beslissing is als de veiligheid niet gegarandeerd is, ook al is dit erg vervelend voor iedereen."
  • KVO-coach Adnan Custovic: "Als de veiligheid in het gedrang komt, mag je niet spelen. Het weer heb je nu eenmaal niet in de hand, dus we moeten hiermee leven. Dit heeft wel gevolgen voor onze winterstage. Die krijgt plots een heel andere invulling en dat is wel vervelend."
  • Genk-coach Philippe Clement: "Ik heb uiteraard begrip voor deze beslissing. Voor ons is het uitstel wel een nadeel, want we hebben al een erg druk programma. We zullen nu moeten bekijken hoe we onze stage gaan organiseren. Het klopt dat we vandaag veel spelers misten, maar die zullen half januari niet allemaal terug zijn. Dat maakt dus weinig verschil."