• home
 • video
 • pas verschenen

  Klasnic (37) gelooft in comeback na derde niertransplantatie

  Klasnic wil tegen de zomer opnieuw wedstrijdfit zijn.

  De Kroatische ex-voetbalinternational Ivan Klasnic is aan het werken aan een comeback. Hij onderging in oktober 2016 zijn derde niertransplantatie. "Het is alsof je een nieuwe motor krijgt."

  Klasnic heeft de hoop om nog te voetballen niet opgegeven. De 37-jarige Kroaat onderging al 3 niertransplantaties. In het Duitse blad Weser Kurier klinkt hij ambitieus. 

  "Na mijn laatste niertransplantatie kwam er een aanbod om het weer als speler te proberen. Maar op dit moment is dat nog niet echt een optie. Ik geef mezelf nog tot de zomer om opnieuw in vorm te geraken."

  Klasnic behaalde zijn grootste successen in de Bundesliga met Werder Bremen. Met die club won hij in 2004 de titel en de beker. Hij voetbalde ook nog voor St. Pauli, Nantes, Bolton Wanderers en Mainz. Voor Kroatië verzamelde hij 41 caps en daarin scoorde hij 12 keer.

  Drie niertransplantaties

  In januari 2007 werd Klasnic het slachtoffer van nierfalen. Hij kreeg een nieuwe nier van zijn moeder, maar die werd door zijn lichaam afgestoten. Twee maanden later werd een nier van zijn vader ingeplant. In oktober 2016 werd ook dat orgaan vervangen, voorlopig met succes.

  "Het is alsof je een nieuwe motor krijgt", zegt de Kroaat daarover. Mocht het voor hem niet meer lukken als speler, hoopt hij toch in het voetbal aan de slag te kunnen blijven. "Coach zijn is niets voor mij, maar de positie van manager ligt mij wel."