• home
 • video
 • pas verschenen

  Elise Mertens: "2017 is het jaar waar ik van gedroomd heb"

  Elise Mertens maakte afgelopen jaar een flinke sprong op de WTA-ranglijst.

  Elise Mertens (22) sloot 2016 af op de 120e plaats op de WTA-ranking, eind 2017 prijkt de beste Belgische tennisster op de 35e stek. "Ik wil altijd hogerop geraken", zegt ze over 2018.

  "In 2016 waren er meer ups en downs, dit jaar was mijn niveau stabiel"

  Elise Mertens stond dit jaar 3 keer in een halve finale, speelde twee finales en won het toernooi van Hobart. "2017 is het jaar waar ik van gedroomd heb", vat ze haar seizoen samen bij Sporza.

  "Qua resultaat, maar ook qua niveau. In 2016 waren er meer ups en downs, dit jaar was mijn niveau stabiel en heb ik kunnen laten zien wat ik in petto had."

  "Mijn mooiste moment? De toernooizege in Hobart, waar ik me heel goed voelde. En dan was er Roland Garros, waar ik in de derde ronde tegen Venus Williams speelde."

  "Dat moment zal me altijd bijblijven. Ze gaat al zo lang mee en blijft een idool voor veel mensen. Op dat moment van het seizoen was ze mijn sterkste tegenstandster."

  "Als het niveau er is, dan volgt de rest"

  Heeft Elise Mertens na een goed seizoen financieel ook aardig geboerd? "Vorig jaar heb ik niet echt winst gemaakt. Dit jaar is een mooi jaar, maar het financiële is ook niet alles. Daar kom je mee verder, maar het is niet dat ik grote uitgaven zou doen. Ik ben nog jong en heb nog kansen voor mij."

  Over enkele dagen speelt Elise Mertens al de Hopman Cup aan de zijde van David Goffin. "Daar kijk ik zeker naar uit. Met Kerstmis zat ik in het vliegtuig, maar dat is het leven van een topsporter."

  "Ik moet daarna mijn titel in Hobart verdedigen, maar ik mag mezelf niet te veel druk opleggen. Ik wil altijd hogerop geraken, maar ik durf voor 2018 niet echt iets uit te spreken. Al zou ik toch beter dan dit jaar willen doen. Maar als het niveau er is, dan volgt de rest."