• home
 • video
 • pas verschenen

  Depestele ruilt Aalst voor Argentinië: "Sportief en financieel interessant"

  Depestele zet in Argentinië een punt achter zijn carrière.

  0 / 0

  Depestele zet in Argentinië een punt achter zijn carrière.

  Opvallende transfer in het volleybal: Frank Depestele (40) zal zijn carrière afsluiten bij de Argentijnse club Bolivar. "Ik kon het aanbod eigenlijk niet weigeren", zegt Depestele, die een contract tekende voor 4 maanden.

  Depestele: "Geen gemakkelijke beslissing

  Frank Depestele verdedigde sinds 2015 de kleuren van Aalst na avonturen in onder meer Roeselare, Griekenland, Rusland, Oekraïne en Turkije.

  Voor de laatste 4 maanden van zijn carrière steekt Depestele de Atlantische Oceaan over. "Het is een rare wending", reageert de 40-jarige volleybalspeler. "Maar het is mijn eigen keuze."

  "Een maand geleden werd ik gecontacteerd door de Argentijnse club Bolivar en vorige week kwam de trainer kijken naar het duel in Borgworm. Ik was gecharmeerd door de interesse. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar ik heb er lang over nagedacht."

  "Financiële heeft belangrijke rol gespeeld"

  In de media was er sprake van dat Depestele in Argentinië 10 keer meer zal verdienen dan bij Aalst. "Dat is overdreven", zegt Depestele. "Maar het klopt dat ik er wel meer zal verdienen."

  "Natuurlijk heeft het financiële een belangrijke rol gespeeld bij mijn keuze. Anders zou ik nooit vertrekken naar Argentinië en mijn familie achterlaten."

  "Maar ook sportief is de transfer interessant. Bolivar is een ambitieuze ploeg en heeft vorige maand nog het op WK voor clubs gespeeld. Ik kon het aanbod eigenlijk niet weigeren. Ik kijk er al naar uit om te vertrekken naar Argentinië. Het zal ook speciaal zijn om een nieuwe cultuur te ontdekken."

  "Begrijp dat Aalst niet gelukkig is"

  Voor Aalst is het plotse vertrek van Depestele natuurlijk een aderlating. "Ik begrijp dat ze bij Aalst niet gelukkig zijn met deze beslissing", zegt Depestele.

  "De ploeg begint beter en beter te draaien. Ik besef dat ik hen in de problemen breng met mijn vertrek. De fans en ploegmaten zullen er misschien weinig begrip voor hebben. Maar na een tijdje zullen ze mijn keuze hopelijk kunnen plaatsen."