• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Superjachten botsen net niet tijdens start Sydney-Hobart

  Dat gaat maar net goed.

  0 / 0
  Voor de superjacht Wild Oats XI was de prestigieuze zeilrace Sydney-Hobart bijna afgelopen nog voor hij begonnen was. De achtvoudige winnaar sneed concurrent Comanche de pas af. De twee miljoenenjachten botsten net niet op mekaar.

  Riskant manoeuvre

  Vanochtend is in Australië de 73e editie van Sydney-Hobart van start gegaan. De twee superjachten Wild Oats XI en LDV Comanche raakten mekaar net niet na een manoeuvre van het eerste schip.

  Wild Oats XI had Comanche voorrang moeten geven, maar de kapitein ging toch overstag. Het scheelde maar enkele meters. "Dat was veel te dicht", riep de skipper van Comanche, die protesteerde.

  Beelden van de start in Sydney:

  102 jachten aan de start

  Sydney-Hobart is een van de verraderlijkste zeilraces ter wereld. In totaal zetten 102 jachten koers naar Tasmanië. De jachten LDV Comanche, Wild Oats XI, Black Jack en Infotrack (vroeger Perpetual Loyal), die de race in het verleden allen op hun naam schreven, behoren ook dit jaar tot de favorieten.

  De deelnemers moeten 1.163 kilometer overbruggen. Sydney-Hobart staat bekend om zijn zware weersomstandigheden. Bij de start waren de omstandigheden echter optimaal.