• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Moeten spelers halen die het klappen van de zweep kennen"

  Francky Dury wil onmiddellijke versterking binnenhalen.

  Zulte Waregem gaat de winterstop in met een hoop vraagtekens. Coach Francky Dury beseft dat zijn ploeg nood heeft aan onmiddellijke versterking. "Want hoe langer dit duurt, hoe moeilijker het wordt om eruit te geraken. En het is nog maar 9 matchen", klinkt het.

  "Ben niet boos"

  Zulte Waregem sloot 2017 af met een 0-4-verlies tegen Charleroi, na een match met twee vroege rode kaarten. "Het is spijtig dat de match zo verlopen is, want we hadden gehoopt om er vandaag nog een laatste keer 100 procent voor te gaan. De penalty na een kwartier was terecht, maar de rode kaart vond ik licht. En zo begin je weer met een 0-1-achterstand aan de match", weet Francky Dury.

  "Na de tweede rode kaart, terecht overigens, was het game over. Je hoopt dan wel nog de rust te halen met 0-1, maar dan viel nog de 0-2. Als je dan met zijn negenen tegen een ploeg als Charleroi speelt, is dat onbegonnen werk."

  "Ik ben niet boos op mijn spelers, dat is zinloos in deze situatie. Het zou heel flauw zijn om de spelers zo het jaareinde in te sturen. Ik heb mijn spelersgroep een goed einde van het jaar gewenst. Ik merk dat iedereen ermee zit."

  "Heb iets in mijn achterhoofd"

  Wat nu voor Zulte Waregem? "Ik heb al geleerd dat je niet hoeft te hopen op een mirakel. Er zijn geen wondermiddelen. Als je in een hoek zit, moet je daar zelf proberen uit te geraken, maar daar zijn we op dit moment niet sterk genoeg voor. We moeten toegeven dat we tekortkomen", zegt Dury.

  "Er is geen tijd meer te verliezen, want het is nog maar 9 wedstrijden. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt. We moeten versterking halen die onmiddellijk inzetbaar is. Ik heb iets in mijn achterhoofd en als we dat kunnen invullen, ben ik ervan overtuigd dat het zal lukken."

  "We mogen nu niet meer de experimentele toer opgaan zoals in de zomer. Ik werk graag met jongeren en we hebben echt jongens met kwaliteiten, maar voor spelers van 19 of 20 jaar zijn dit geen ideale omstandigheden om te groeien. We hebben nu nood aan ervaren jongens met matchen op de teller die het klappen van de zweep kennen. Het worden nog 9 moeilijke matchen en hopelijk kunnen we goed starten."