• home
 • video
 • pas verschenen

  Anthony Vanden Borre: "Ik kan Anderlecht helpen"

  Begint Anthony Vanden Borre aan een nieuw hoofdstuk in Anderlecht?

  0 / 0
  Anthony Vanden Borre (30) is naar eigen zeggen weer klaar voor de strijd. Dat vertelt hij in een babbel Het Laatste Nieuws. "Tegen de start van de play-offs kan ik op topniveau zijn", vertelt de 30-jarige flankspeler, die droomt van een terugkeer naar Anderlecht.

  "Ik moet terug naar Anderlecht

  "Ik zit niet ver meer van mijn beste niveau", verrast Anthony Vanden Borre enigszins in Het Laatste Nieuws. "In het beste geval wil ik begin komende maand al aansluiten bij een nieuwe club, zodat ik de winterstage daar kan meemaken. Dat zou het ideale scenario zijn."

  Het liefst van al keert Vanden Borre terug naar de club van zijn hart: Anderlecht. De landskampioen kampt momenteel met een overvolle lappenmand. "Ik kan Anderlecht helpen. Ik kan een versterking zijn", oppert Vanden Borre. "Als ze mij nu in huis halen zou ik tegen de start van de play-offs op topniveau kunnen zijn."

  "Ik wil terug naar Anderlecht. Of neen, nog beter: ik moet terug naar Anderlecht. Nadien wil ik me nog ten dienste stellen van de club. Ik wil de nodige diploma's behalen om als jeugdtrainer aan de slag te gaan."

  "In het reine gekomen in Congo"

  Begin dit jaar voetbalde Anthony Vanden Borre even in Congo. "Iedereen denkt dat mijn avontuur bij Mazembe een mislukking was", vertelt hij daarover in de krant, "maar het tegendeel is waar. Ik had er geen sportieve doelstellingen en ik ben er in het reine gekomen met mezelf."

  Na zijn terugkeer in België heeft Vanden Borre zijn schoenen een tijdje aan de haak gehangen. "Het voorbije half jaar heb ik wel veel voetbal gekeken, hele dagen zelfs. Zo is beetje bij beetje mijn goesting teruggekomen."

  Nu werkt Vanden Borre aan zijn comeback. Kinesitherapeut Glenn Vercauteren - zoon van - moet hem fysiek klaarstomen. Voor een tweede comeback in Anderlecht?

  De carrière van Anthony Vanden Borre

  • 2003-2007: Anderlecht
  • 2007: Fiorentina (Ita)
  • 2008-2009: Genoa (Ita)
  • 2009-2010: Portsmouth (Eng)
  • 2011-2012: Racing Genk
  • 2013-2016: Anderlecht
  • 2016: Montpellier (Fra)
  • 2017: Mazembe (Con)