• home
 • video
 • pas verschenen

  "We kregen veel kritiek voor onze reeks. Dat is volkomen onterecht"

  Anderlecht klopte AA Gent met het kleinste verschil.

  Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck heeft het weerzien met zijn ex-club AA Gent tot een goed einde gebracht. "Of ik tevreden ben over het spel? Ja, kijk eens naar dat veld. Begin er maar aan, hé."

  "Als Club resultaat na resultaat haalt, kan niemand hen inhalen"

  "Toen ik vertrokken ben bij AA Gent, had Gent een achterstand van 6 punten op Anderlecht. Nu zijn het er 8. Gent heeft enorm veel lof gekregen voor zijn reeks, maar wij zijn 2 punten uitgelopen", begon Hein Vanhaezebrouck zijn analyse.

  "Wij hebben veel kritiek gekregen voor onze reeks en dat is volkomen onterecht. Ik denk dat wij ons werk gedaan hebben. Het mag altijd wat meer zijn. De achterstand op Club is groter geworden, maar dat is door de ongelofelijke reeks van Club."

  "De eisen mogen hier hoog zijn, maar men moet van buitenaf ook kijken naar ons parcours. Anderlecht was heel slecht begonnen aan de competitie, maar we staan derde."

  "De achterstand op onze achtervolgers wordt groter, alleen zal er iets moeten gebeuren bij Club om die kloof te kunnen dichten. Als ze resultaat na resultaat blijven neerzetten, dan kan niemand hen inhalen."

  Over veld: "Hier kun je geen voetbal op brengen"

  Was Hein Vanhaezebrouck tevreden over het geleverde spel tegen AA Gent? "Ja, kijk eens naar dat veld. Begin er maar aan, hé. Die grasmat moet echt vervangen worden. Hier kun je geen voetbal op brengen."

  Francis Amuzu gaf weer zijn visitekaartje af. "We moeten het doen met de jongens die we hebben. Anderlecht heeft een goeie jeugdopleiding en het is fantastisch dat Amuzu vandaag bevestigt. Het is voor een coach heel aangenaam om vast te stellen dat het geen eendagsvliegen zijn."

  Michel Verschueren is fan van Amuzu: