• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Gevoel is weer goed, 3e wereldtitel op rij zit er zeker in"

  Wout van Aert bulkt weer van het zelfvertrouwen.

  0 / 0

  Wout van Aert bulkt weer van het zelfvertrouwen.

  In de eindejaarsperiode is de agenda van de veldrijders traditioneel goed gevuld. Sporza sprak met Wout van Aert over zijn moeizaam seizoensbegin, de kerstmaaltijd en het belangrijke jaar 2018.

  Het kerstinterview met Wout van Aert in een notendop:

  • Over zijn stijgende vormcurve: "Ik vind het plezant om weer te winnen. Dat gevoel was ik een beetje kwijt."
  • Over zijn seizoensbegin: "Er is wel een moment geweest waarop ik mij zorgen begon te maken."
  • Over de feestdagen: "Ik ga een dessertje eten."
  • Over het wereldkampioenschap: "Ik heb eens opgezocht wie er al eens 3 keer op rij wereldkampioen werd."
  • Over 2018: "Het kan niet mislopen, ik ga trouwen met mijn verloofde Sarah."

  "Gevoel op de fiets weer helemaal anders"

  Na een moeizame seizoensstart is Wout van Aert de jongste weken weer helemaal boven water gekomen. "Het is een plezant om weer te winnen, want dat gevoel was ik een beetje kwijt. Mijn gevoel op de fiets is ook helemaal anders en dat doet nog het meeste deugd", vertelt Van Aert.

  "Het is leuk om te voelen dat alles wat je wilt doen ook lukt. Dan weet je dat je opnieuw op niveau bent. Niet dat je halfweg de cross wilt versnellen en dat er niks meer opzit. Dat heb ik een paar keer te veel gehad in het begin van de winter."

  "Ik ben misschien wat meer vermoeid aan de opbouw van het seizoen begonnen. Dan kun je nog dezelfde dingen doen als vorig jaar, het resultaat zal niet hetzelfde zijn. In november voelde ik de frisheid stilaan terugkomen en op de stage in december heb ik echt aan mijn conditie kunnen werken en dat is perfect gelukt."

  "Begon me even zorgen te maken"

  Wout van Aert won ruim een week geleden de WB-cross in Namen (foto), afgelopen zaterdag was hij de beste in Sint-Niklaas. "Als ik op deze manier de winter voort kan afwerken, is het geen dramatische situatie. Er zijn nog heel veel mooie koersen. Toch is er wel een moment geweest waarop ik mij zorgen begon te maken", geeft Van Aert toe.

  "Ik ben gewoon blijven voortdoen en blijven geloven in mezelf en dat heeft me er weer bovenop gebracht. Als ik gezond kan blijven, zie ik de rest van de winter goed zitten."

  "De drukke kerstperiode is superzwaar, maar wel leuk. Omdat er zoveel crossen zijn, krijg je constant nieuwe kansen. In het verleden heb ik ook altijd goed gereden in deze periode. Ik denk dat ik dus weet hoe ik het moet aanpakken."

  "Vertrek als eerste op feestje"

  Aan de feestdis houdt Wout van Aert het tijdens de eindejaarsperiode wel sober. "In de familie wordt er wel rekening mee gehouden. Het menu is aangepast aan de veldrijder. Ik ga wel een dessertje eten", glimlacht Van Aert.

  "Ik ben natuurlijk wel altijd de eerste die moet vertrekken op een feestje. Ook met oudjaar lig ik op tijd in bed. Dat ben ik al gewoon. Het hoort bij de sport en ik word er goed voor betaald. Het voelt niet als een opoffering. Mijn deel komt nog wel na het seizoen."

  "3e wereldtitel op rij zit er zeker in"

  2018 wordt een belangrijk jaar voor Wout van Aert. "Het wordt een grote ontdekking. De winter is al anders verlopen dan de voorbije jaren. Ik ben benieuwd hoe dat zal uitpakken op de kampioenschappen", zegt hij.

  "Ik kan het BK voor de 3e keer op een rij winnen en in België betekent een nationale trui toch iets meer dan in een ander land. Als ik win, heb ik ook al een mooi truitje en kan ik met een fris gemoed aan het WK beginnen."

  "Ook een 3e wereldtitel op rij zit er zeker in. Ik weet wat het is om een WK te rijden en te winnen en ik kijk ernaar uit. Ik heb eens opgezocht wie er al eens 3 keer op rij wereldkampioen werd. Toen ik zag dat Erik De Vlaeminck ooit 6x op rij won, was mijn moreel meteen gekelderd: geen unicum voor mij dus (lacht)."

  "2018? Trouwen met Sarah"

  "Na het WK wil ik proberen zo goed mogelijk te presteren in het voorjaar op de weg", gaat Wout van Aert voort. "Ik wil mezelf echt voort ontdekken in 2018 en ik hoop dat ik geen pech heb.

  "Ik ga volgend jaar ook trouwen met mijn verloofde Sarah, dus ik denk dat 2018 in geen enkel geval kan mislopen."

  Het kerstinterview met Wout van Aert: