• home
 • video
 • pas verschenen

  Moetko blijft voorzitter WK voetbal, maar zet tijdelijk stap opzij bij Russische voetbalbond

  Moetko zal 6 maanden lang geen voorzitter zijn van de voetbalbond.

  De omstreden Rus Vitali Moetko zal dan toch aan het hoofd blijven van de WK-organisatie in Rusland. Dat meldt het lokale nieuwsagentschap TASS. Moetko is volgens het rapport-McLaren een van de verantwoordelijken voor het grootschalige dopingschandaal tijdens de Winterspelen in Sotsji.

  Er was vorige week sprake dat Vitali Moetko zijn functie als WK-organisator zou neerleggen, om de druk op de FIFA te verminderen.

  De 59-jarige politicus was jarenlang Russisch minister van Sport. En tijdens die periode zou hij een groot aandeel gehad hebben in het staatsgeleide dopingsysteem in Rusland.

  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft Moetko daarvoor begin deze maand levenslang verbannen van de Olympische Spelen. 

  Nu zet Moetko zelf een stapje opzij bij de Russische voetbalbond. Hij zal 6 maanden lang geen voorzitter meer zijn. Aleksandr Alajev, momenteel secretaris-generaal bij de Russische voetbalbond, zal zijn taken overnemen. Moetko blijft wel aan het hoofd staan van het organisatiecomité van het WK voetbal in Rusland.