• home
 • video
 • pas verschenen

  Geraint Thomas niet in Ronde 2018, wel in Roubaix: "Tour als excuus"

  Thomas wil er bij zijn in de finale van Parijs-Roubaix.

  Na 3 jaar afwezigheid keert Geraint Thomas (Team Sky) volgend seizoen terug naar Parijs-Roubaix. "Ik ben verliefd op die wedstrijd", zegt Thomas, die in 2018 hoopt te schitteren in de Tour de France.

  Oude liefde

  Winst in de E3 Harelbeke (2015), 3e in Gent-Wevelgem (2015), 7e in Parijs-Roubaix (2014) en 8e in de Ronde van Vlaanderen (2014)... 

  Geraint Thomas (31) leek enkele jaren geleden klaar om een kasseimonument te winnen. Maar de Welshman richtte plots zijn vizier op de grote rondes.

  "Maar volgend seizoen keer ik terug naar Parijs-Roubaix", vertelt Thomas aan Cyclingnews. "Met de kasseirit in de Tour is het een goed excuus om weer te starten in Parijs-Roubaix, een wedstrijd waar ik verliefd op ben."

  Vrije rol in de Tour

  In de Ronde van Vlaanderen zal Thomas niet te bewonderen zijn. "Op dat moment zal ik op stage zijn in Tenerife", zegt Thomas. "Die stage zal niet de ideale voorbereiding zijn op Parijs-Roubaix, dat besef ik."

  "Maar ik ga naar "de Hel" om Stannard en Moscon bij te staan in de finale. Ik kijk er enorm naar uit. Daarna rijd ik Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Romandië, de Dauphiné en de Tour."

  Vorig seizoen veroverde Thomas in Düsseldorf de eerste gele trui in de Tour, maar door een val gaf hij een week later op. In 2018 wil Thomas een vrije rol in Frankrijk.

  "Vorige week had ik een vergadering met de ploegleiding. Ze zegden dat ze mijn ambities zullen steunen, als ik sterker en beter ben. De tijd zal uitwijzen of dat zal lukken."