• home
 • video
 • pas verschenen

  Zidane: "Ik weet dat de pers klaar staat met de hakbijl"

  Zinédine Zidane maakte niet de meest gelukkige keuzes.

  De thuisnederlaag tegen Barcelona is hard aangekomen bij Real Madrid. Trainer Zinédine Zidane windt er geen doekjes om. "Ik kan niet tevreden zijn met de manier waarop we verloren hebben. Maar ik blijf achter mijn spelers staan", zegt de Fransman van Real.

  "We zijn goed begonnen aan de match, maar we hebben onze kansen niet gegrepen", zegt Zinédine Zidane. "De 0-2 heeft ons heel veel pijn gedaan. Deze nederlaag komt hard aan, misschien nog harder omdat we niet zo slecht spelen."

  "Ik kan niet tevreden zijn met de manier waarop we verloren hebben. Maar ik blijf achter mijn spelers staan. Wat ze tot nu toe gepresteerd hebben, is fenomenaal."

  Zidane weet dat er nu kritiek zal komen. "Als je wint, is iedereen blij. Maar als je verliest, is iedereen boos. Zo gaat het in het voetbal en we moeten dat aanvaarden. Dat maakt deel uit van onze job."

  Real, dat één wedstrijd minder telt, volgt nu al op 14 punten van leider Barcelona. "Iedereen mag denken dat het kampioenschap al in een beslissende plooi ligt, maar ik ben overtuigd dat dat niet het geval is. En de coach van Barcelona denkt er ook zo over."

  "Real Madrid recht altijd de rug op de moeilijke momenten"

  Zidane verraste door Kovacic boven Isco te verkiezen in zijn basiself. De Kroaat had in de Supercup Messi uit de wedstrijd gehouden. "Ik beklaag me die keuze niet. Het is mijn job om beslissingen te nemen", zegt Zidane.

  "Ik weet dat de pers al klaar staat met de hakbijl, maar dat verandert niets aan hoe ik te werk ga. Ik maak mijn keuzes en ik neem daar mijn verantwoordelijkheid voor. Dit is een tik, maar we blijven op dezelfde manier voortwerken."

  "Dit is een moeilijk moment voor ons, de ontgoocheling is groot. Nu moeten we even rust nemen om onze batterijen op te laden en dan zullen we sterker terugkomen. Real Madrid recht altijd de rug op de moeilijke momenten."