• home
 • video
 • pas verschenen

  Weduwe Scarponi: "Ik wil de hele wielerfamilie bedanken"

  De betreurde Michele Scarponi met vrouw en kinderen.

  8 maanden na het tragische overlijden van Michele Scarponi heeft zijn weduwe een emotionele brief geschreven. "Dit wordt onze eerste Kerstmis zonder Michele", schrijft Anna Scarponi. "Dankzij de vele steunbetuigingen hebben we ons nooit eenzaam gevoeld."

  "Een wonde die nooit meer zal helen"

  Daags voor Luik-Bastenaken-Luik kwam Michele Scarponi dit jaar om het leven tijdens een trainingsritje. De 37-jarige Italiaan botste frontaal met een busje en was op slag overleden.

  De betreurde Scarponi liet een tweeling en zijn vrouw achter. Weduwe Anna Scarponi schreef nu 8 maanden na het drama een brief aan de Italiaanse site Tuttobiciweb.

  "Voor de eerste keer sinds die tragische 22 april ben ik in staat om weer te doen wat ik wou", schrijft Anna Scarponi. "Maar het was moeilijk om de brief te schrijven, want ik moest voortdurend denken aan die vervloekte dag. Het overlijden van Michele liet een wonde achter die nooit meer zal helen."

  "Onze tweeling vertellen hoe graag papa gezien was"

  "Met deze korte brief wil ik heel de wielerfamilie bedanken voor de talrijke steunbetuigingen. Dankzij die warme woorden hebben we ons nooit eenzaam gevoeld in een donkere periode. Jullie hebben ons hart verwarmd op 1.000 manieren."

  "Ik schrijf deze brief ook in naam van mijn kleine schatjes Giacomo en Tommaso (de tweeling). Dankzij de hulp en steun van iedereen zal ik in staat zijn om te spreken met hen over hun vader en hoe graag hij was gezien door iedereen."

  "Dit zal onze eerste Kerstmis zijn zonder Michele. Maar toch wil ik iedereen prettige feesten wensen. Zalig kerstfeest en Gelukkig nieuwjaar."

  "Nogmaals bedankt uit het diepst van mijn hart, Anna."

  VIDEO: Eerbetoon aan Scarponi door de Giro

  Video player inladen...