• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermaelen: "Ik vertrek zeker niet in januari"

  Vermaelen voor de microfoon van Eleven Sports.

  Een solide Thomas Vermaelen geniet van een verbluffende overwinning met Barcelona op Real Madrid. "0-3: beter kan niet", zegt de Rode Duivel.

  Thomas Vermaelen leverde met Barcelona een puike prestatie in Madrid. De Koninklijke kwam er na de rust niet meer aan te pas en werd overdonderd met drie treffers.

  "Als je van het veld stapt met een 0-3-overwinning ben je natuurlijk heel blij", zei Thomas Vermaelen na de wedstrijd voor de microfoon van Eleven Sports.

  "Als je de eerste helft ziet, dan stonden we best wel onder druk en hebben we hard moeten werken om de 0 te houden. Gelukkig is dat ook gebeurd."

  "In de tweede helft speelden we beter in balbezit en konden we kansen creëren. Dan win je met 0-3, beter kan niet."

  Vermaelen blijft voorzichtig in de prognoses over de landstitel. "Of de titel al binnen is? Ik denk het niet, hoor. We zijn pas halfweg. Als ik zou zeggen dat de strijd nu al beslecht is, dan zou dat dom zijn. De weg is nog lang."

  "Wat verwacht je bij een club als Barcelona?"

  Vermaelen speelde met Ajax, Arsenal en Roma al heerlijke affiches, maar Real-Barcelona spant de kroon. "Ik denk het wel. Als je alleen al het aantal tv-kijkers in overweging neemt, denk ik dat dit een van de grootste wedstrijden ter wereld is. De beste teams ter wereld staan tegenover elkaar. Als voetballer, en zeker als kleine jongen, droom je ervan om dit soort matchen te spelen."

  Nu Vermaelen al 7 wedstrijden op een rij in actie gekomen is voor Barça, waarvan 6 keer in de basis, loopt alles ook voor de verdediger zelf van een leien dakje. "Natuurlijk is de concurrentie moordend, maar wat verwacht je bij een club als Barcelona? Elke speler is wereldkwaliteit. Dan is het niet makkelijk om elke minuut te spelen. Ik werk hard op training om er bij te zijn. Of ik wil vertrekken in de winterstop? Absoluut niet."

  Interview van Eleven Sports met Vermaelen:

  Tweet van Barcelona: