• home
 • video
 • pas verschenen

  Serena Williams maakt eind dit jaar haar rentree

  Serena Williams verdedigt in januari haar titel op de Australian Open.

  Serena Williams maakt eind deze maand haar comeback op de baan op een exhibitietoernooi in Abu Dhabi. "Ik ben verheugd", zegt de Amerikaanse, die in september mama werd.

  Serena Williams zal het op 30 december opnemen tegen de 20-jarige Letse Jelena Ostapenko, de nummer 7 van de wereld. Voor de winnares van Roland Garros wordt het haar eerste confrontatie met Serena Williams, die in september beviel van een dochtertje Alexis Olympia.

  Williams won in januari, met Alexis Olympia al in de buik, voor de 7e keer de Australian Open en dat was meteen ook het einde van haar seizoen. Op 15 november trouwde de 36-jarige Amerikaanse met de mede-oprichter van Reddit Alexis Ohanion.

  Serena Williams kijkt uit naar haar rentree. "Ik ben verheugd dat ik mijn terugkeer op het veld in Abu Dhabi kan maken," zegt ze. "Het Mubadala World Tennis Championship stond lange tijd symbool voor de start van het seizoen bij de mannen. Ik blij dat ik de eer krijg om als een van de eerste vrouwen deel te nemen."

  In januari zal Williams tijdens het Australian Open een gooi doen naar haar 24e grandslamtitel. Daarmee zou ze het record van de Australische Margaret Court evenaren.

  Serena Williams met haar dochtertje: