• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympisch doelpunt in Luik, Mechelse vrienden van Vormer en kerstwens van Mr.Michel

  Standard-keeper Ochoa is kansloos bij het olympische doelpunt.

  Speeldag 20 is geschiedenis. We hebben er uiteraard weer met volle teugen van genoten. In dit artikel zijn de opvallendste momenten gebundeld.

  Een olympisch doelpunt in Luik

  STVV graaide zaterdagavond een puntje mee op Sclessin. Met een doelpunt van Marin na 85 minuten leek Standard de 3 punten voor het grijpen te hebben, maar dat was buiten de Oekraïense middenvelder Roman Bezoes gerekend. Bezoes draaide in de 90e minuut een hoekschop rechtstreeks binnen. Zo'n goal wordt "een olympisch doelpunt" genoemd.

  Een duwtje in de rug, letterlijk

  Zulte Waregem incasseert de jongste weken de ene klap na de andere. Een nederlaag in Moeskroen gisteren betekent dat het team van Francky Dury een 4 op 36 op het rapport krijgt. De trainer draagt de moeilijke periode met grote waardigheid, op het veld koken de potjes wel al eens over. Zo trakteerde Onur Kaya scheidsrechter Wesley Alen na een vervelend oponthoud op een duwtje in de rug.

  "KVO te koop"

  De supporters van KV Oostende hebben ook al betere tijden gekend. In de competitie beleeft KVO een wisselvallig seizoen, al viel er op het veld van Waasland-Beveren wel een 1-3-overwinning te vieren. Toch was een aantal Oostendse fans misnoegd. De reden: de overname van Anderlecht door Marc Coucke, die de fakkel bij KVO op 1 maart zal doorgeven. "Laat je ploeg maar in de steek", wordt er gezongen.

  "Ik wil op mijn gemak naar de match gaan kijken"

  Toen Marc Coucke vrijdagavond aankwam op de Freethiel wilden enkele journalisten hem nog wat vragen stellen. Coucke had net zijn persconferentie in Anderlecht gegeven en wilde even met rust gelaten worden. "Ik wil nu op mijn gemak naar de match gaan kijken", zei de voorzitter van Oostende.

  Vrolijke vrienden van andere ploegen

  Gelukkig gaat het er in het vaderlandse voetbal niet altijd vijandig aan toe. Dat bewees Charleroi-trainer Mazzu in het duel met AA Gent. Op een bepaald moment neemt hij Gent-verdediger Asare even vast en fluistert hij allerlei lieve woordjes in diens oor. Asare en Mazzu kunnen er allebei hartelijk om lachen.

  Vormer maakt nieuwe vrienden

  Een even leuk tafereel viel woensdag te bewonderen in Mechelen, waar KV leider Club Brugge over de vloer kreeg. Op het ogenblik dat Ruud Vormer de bal weer in het spel wil trappen, krijgt hij van de ref het teken dat hij daar even mee moet wachten. De Nederlander draait zich om en maakt een grapje met 3 KVM-supporters die vlak bij hem staan.

  "Aan alle mensen van goede wil!"

  Naar jaarlijkse gewoonte wenst Michel Verschueren alle mensen van goede wil een zalig Kerstmis en gelukkig Nieuwjaar. Dat doet de eremanager van Anderlecht opnieuw met een fotokaart van hem en (een deel van) zijn familie. Hij zette zijn wensen zonet op Twitter, met een paars hartje erbij.