• home
 • video
 • pas verschenen

  Michael Boogerd keert terug als ploegleider bij Roompot

  Boogerd was in 2015 al ploegleider bij Roompot.

  Oud-wielrenner Michael Boogerd gaat in 2018 weer aan de slag bij de Nederlandse ploeg Roompot. De Nederlander was in 2015 ook al actief bij de ploeg, maar stond de laatste twee jaar aan de kant door een dopingschorsing.

  Boogerd: "Talenten helpen te ontwikkelen"

  Michael Boogerd (45) bekende op 6 maart 2013 dat hij zich aan doping had bezondigd tijdens zijn wielercarrière. Hij vertelde toen dat hij tot het einde van zijn carrière (2007) gegrepen had naar epo en cortisonen. Er kwamen ook bloedtransfusies aan te pas.

  Toen de gloednieuwe ploeg Roompot in 2015 zijn intrede maakte in het wielerpeloton, was Michael Boogerd er ploegleider. Maar een jaar later moest hij die functie neerleggen: de UCI had Boogerd alsnog voor 2 jaar geschorst door zijn dopingverleden.

  Die schorsing is op 21 december afgelopen. "Ik heb ontzettend veel zin om weer aan de slag te gaan bij Roompot", zegt Boogerd. "Uiteraard heb ik het wielrennen ook de afgelopen seizoenen op de voet gevolgd. Ik kan niet wachten om de talenten binnen de ploeg te helpen ontwikkelen."

  Ploegmanager Zijlaard: "Renners waren enthousiast over zijn aanpak"

  Ook Roompot-manager Michael Zijlaard is in de wolken. “Michael heeft kennis van zaken, ervaring en passie voor de wielersport. Hij zal altijd een meerwaarde zijn voor ons team."

  "De renners die in zijn eerste seizoen als ploegleider met hem gewerkt hebben waren allemaal heel enthousiast over "Boogies" aanpak. En ook onze partners staan volledig achter zijn terugkeer"".